Jasper Smit

Beeld: Fotoshooter2021

Politiek houdt mij erg bezig, maar ook zaken als de klimaatcrisis, de overspannen huizenmarkt en het onderwijs. Kan ik straks nog wel een huis kopen? Is de planeet nog wel leefbaar over enkele decennia? Het zijn vragen die mezelf vaak stel en ik denk velen met mij.

  • 20 jaar
  • Stadskanaal
  • Stadskanaal

We leven in een snel veranderende maatschappij met steeds meer diversiteit. Meer mensen kunnen zichzelf zijn en zich uiten. Dat vind ik erg belangrijk en daar ben ik trots op! Want bij D66 vinden wij dat iedereen gehoord moet worden en dat er vooral geluisterd moet worden.

Iedereen hoort erbij en inclusiviteit is erg belangrijk.

Toch denk ik dat er in Nederland nog veel te halen valt wat betreft inclusiviteit.

Nederland was ooit het eerste land van de wereld waar het homohuwelijk toegestaan was. Dat was erg progressief! Maar tegenwoordig staan we op nummer 14 op de LGBTI-rank list. Stilstand is achteruitgang. Er is werk aan de winkel dus.

Het regenboogzebrapad in Stadskanaal is een mooi voorbeeld van progressiviteit in de gemeente. Maar alleen een regenboog zebrapad, daarmee ben je er nog niet.

Uiteindelijk moet het inclusiviteit en vrijheid symboliseren. En dat begint bij jezelf.

Laat iedereen in hun waarde.
Ik wil mij namens D66 graag inzetten om de jongeren van de gemeente Stadskanaal te vertegenwoordigen en de problemen die zij ervaren aan de kaak te stellen. Daarbij spelen de toekomst en inclusiviteit een grote rol. Iedereen hoort erbij!


een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

vreemde talen, reizen, cultuur, sporten, muziek

op een verjaardag met trots kunnen blijven zeggen dat je uit de gemeente Stadskanaal komt