Roelof Kuik

Beeld: Fotoshooter2021

  • 72 jaar
  • Zuidlaren (Dr.)
  • Stadskanaal

Ons huis en allerlei plekken in de mooie omgeving van Stadskanaal. Ruimte, vergezichten en frisse lucht. Ik hou niet zo van de Randstad. Er te lang gewoond.

Men moet zich meer focussen op de zaken die echt belangrijk zijn; “Schoenmaker, hou je bij je leest!”.
Meer de nadruk op de kwaliteit van het wonen in Stadskanaal. We hebben zo veel meer te bieden dan sommige mensen denken en daarvan maken we veel te weinig gebruik.
Verbetering van het financieel en projectmanagement vanuit het gemeentelijk apparaat; je kunt een euro maar een keer uitgeven en de gemeente is er voor de mensen. Dat is best een zware verantwoordelijkheid.

Samenwerken aan de maatschappij van de toekomst. Een partij die bouwt op echte wetenschap en denkt in kansen, mogelijkheden en oplossingen en verantwoordelijkheid neemt; iederéén hoort erbij.

Mijn favoriete soort boeken is sciencefiction en wetenschappelijke literatuur (en ook YouTube 😊) over het ontstaan van de aarde, moderne kennis over fysica en de oude geschiedenis.

Dat is i.v.m. Corona al weer even geleden maar was een tentoonstelling in Assen over de Franse en Italiaanse schilders uit de 19e en 20e eeuw; was prachtig. Moet daar toch altijd weer even naar het indrukwekkende meisje van Yde.