Politiek café met
Raquel Garcia Hermida-van der Walle (EU)

D66 Soest organiseert op 31 mei een Politiek café ‘Sterk Europa voor Nederland’.
We starten om 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur. Locatie: De Rank, Soesterbergsestraat 18, Soest.
Aanmelden is niet nodig.

Als spreker schuift aan Raquel Garcia Hermida-van der Walle, nr. 2 op D66 lijst voor Europees parlement.

Beeld: d66

Sterk Europa voor Nederland

Wie kiest voor het Nederlandse belang, kiest voor Europa, een sterk Europa. De D66 Afdeling Soest-Soesterberg organiseert over dit onderwerp een politiek café met een prominente vertegenwoordiger van D66: kandidaat-Europarlementariër Raquel Garcia Hermida-van der Walle (nr 2).

Op 6 juni zijn in Nederland de verkiezingen voor het Europees Parlement. Belangrijke verkiezingen omdat het gaat over de toekomst van Europa en de positie van Europa in een steeds veranderende wereld. Op vrijdag 31 mei organiseert D66 Soest-Soesterberg een Politiek Café met thema ‘Sterk Europa voor Nederland’. Gastspreker is Raquel Garcia Hermida-Van der Walle, D66-kandidaat voor het Europees Parlement (nummer 2 op de lijst).
 
De Russische inval in Oekraïne vormde een kantelpunt in het Europese denken over vrede en veiligheid. We kunnen niet meer als vanzelfsprekend aannemen dat we in vrede kunnen leven in een democratisch en welvarend Europa. Moeten we werken aan meer samenwerking op defensie, of zelfs een Europees leger? Moet voor onze welvaart de Europese Unie zich economisch meer autonoom maken? Hoe bereiden we ons voor op klimaatverandering? Wat betekent dit alles voor Nederland? Onder andere over deze onderwerpen kan met Raquel Garcia Hermida gediscussieerd worden. Zij wil Europa dichter bij de Nederlandse burger brengen, een brug slaan tussen burger en politiek.

Europeaan uit overtuiging

Raquel Garcia Hermida-Van der Walle (40) is Spanjaard van geboorte, Nederlander bij keuze en Europeaan van overtuiging. In 2019 was Raquel eerder kandidaat voor het Europees Parlement en won zij de Els Borst Netwerk Inspiratieprijs. Raquel wil vanuit het Europees Parlement werken aan een Europa waarin alle inwoners, in alle regio’s, evenveel tellen en zich vertegenwoordigd voelen. Ze werkte voor verschillende internationale organisaties op gebied van milieu, mensenrechten en dierenwelzijn, en was tot voor kort directeur-bestuurder van een openbare bibliotheek.