Tineke Flinterman

Tineke - Onze lijsttrekker Tineke Flinterman Beeld: Ilona van Egdom

Maak kennis met onze kandidaat raadsleden. Op deze pagina, onze lijsttrekker: Tineke Flinterman

  • 61 jaar
  • Soest

Al sinds 1995 woon ik met veel plezier in Soest. Samen met partner Paul (kunsthandelaar en -taxateur en founder van Swarte Os Speciaalbier) en dochter Renée (niet meer thuiswonend). Ik heb een eigen bureau in design en communicatie en werk voor een diversiteit aan klanten.

WAAROM DE POLITIEK…

In mijn loopbaan en persoonlijke ontwikkeling heb ik een breed portfolio aan kennis en (levens)ervaring opgebouwd. Veel gewerkt voor en met MKB-ondernemers. Maar ook voor overheid en non-profit organisaties. Waarvoor ik o.m. projecten over mobiliteit, biodiversiteit en ondernemerschap heb uitgevoerd. Deze ervaring wil ik graag inzetten om ook een aandeel in verandering en ontwikkeling van mijn eigen gemeente leveren. Een zinvolle inbreng om van Soest een nog prettiger woonomgeving te maken.

In 2018 werd ik gekozen als raadslid, in als 2022 fractievoorzitter en lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Een eer en een verantwoordelijkheid om het D66 gedachtengoed verder te brengen.

Belangrijke onderwerpen daarbij zijn voor mij de Energietransitie (gaat ons allemaal aan), Wonen (fijn huis voor iedereen en Cultuur (natuurlijk!). Verder wil ik graag een bijdrage leveren aan het openbreken van de gemeentelijke politieke ‘bubbel’. In een lokale democratie wil je (juist als D66) dat inwoners gemotiveerd zijn om mee te denken over het oplossen van problemen in hun eigen woonomgeving. En zich gestimuleerd voelen eigen initiatieven te ontwikkelen.

Ik kijk er naar uit u te mogen ontmoeten!

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Het historische Soest rondom de Oude Kerk. De ‘skyline’ hiervan vanuit de polder is in elk seizoen een ansichtkaart.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

We moeten vooral kijken hoe we samen de energietransitie gaan aanpakken. Door innoveren, inspireren en faciliteren. Waarbij een betaalbare energietransitie voorop staat: iedereen moet mee kunnen doen!