Tim de Haan

Tim de Haan - Beeld: D66 Rotterdam

  • 45 jaar
  • Deventer
  • Rotterdam

Tim de Haan is sinds 2022 actief als raadslid voor D66 Rotterdam. Tim is optimistisch, coöperatief en creatief. Hij zet zich in het bijzonder in voor bouwen in de stad met behoud van Rotterdams DNA, ruimte voor initiatieven uit de stad en volop sporten en bewegen in een sportieve buitenruimte.

Waarom wilde je raadslid worden?

Werken aan een mooier, beter Rotterdam! D66 Rotterdam is sinds ik in 2003 lid werd steeds meer verweven geraakt met mijn leven. Van burgerraadslid (Delfshaven) in 2010 tot aan de rol van campagneleider bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen. De Rotterdamse D66 afdeling is voor mij een plek waar ik praktische invulling kan geven aan mijn politieke idealen. Een plek waar we met enthousiaste leden samen een afdeling dragen en een vleug sociaal-liberalisme proberen toe te voegen aan Rotterdam. Iets wat ik met al mijn energie en enthousiasme nu ook in de gemeenteraad wil doen!

Waar ga je je de komende vier jaar hard voor maken?

De afgelopen jaren heeft Rotterdam enorme stappen gemaakt en zijn we wellicht wat verbaasd over onze populariteit. Maar, letten we daarbij nog wel voldoende op dat wat de stad vormt? Niet alleen dat unieke DNA van de stad: rauw, pionieren en voor de troepen uit. Maar bovenal dat wat het DNA van de stad voedt: de Rotterdammers.

Die verbinding tussen stad en Coolsingel is voor mij dan ook wezenlijk. Hoe de stad verbintenis heeft en voelt met de Coolsingel. Maar zeker ook hoe de Coolsingel de weg weet te vinden binnen de stad en de gemeente. Daar wil ik mij met al mijn energie en enthousiasme voor in zetten!

Tot slot: wat is je favoriete nummer en waarom?

Dat wisselt, zo momenteel Röyksopp: Monument – The Inevitable End Version. Volume flink omhoog en dan op de fiets de stad doorkruisen.