Pelle Meurink

Pelle Meurink - Doe mee met Pelle. Samen voor een duurzaam Rotterdam voor jong en oud Beeld: D66 Rotterdam

Doe mee met Pelle. Samen voor een duurzaam Rotterdam voor jong en oud

  • 29 jaar
  • Voorschoten
  • Rotterdam

Belangrijke keuzes liggen voor Rotterdam in het verschiet; keuzes die de burger zonder twijfel zullen raken. Voor veel jonge Rotterdammers zijn er grote problemen, namelijk waar kan ik wonen, hoe zorg ik ervoor dat ik kansen krijg om me te ontwikkelen op vlak van onderwijs en cultuur. Waar kan ik naar toe om te ontspannen en waar kan ik losgaan. Dat zijn de onderwerpen waarvoor ik ga strijden.

Ik wil mij inzetten om het speelveld gelijk te krijgen en iedereen een kans te geven. Daarbij draait het om verbinding; verbinding betekent bruggen slaan en begrip hebben voor elkaar. Daarbij draait het er om dat er meer plekken waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, inspraak kunnen hebben in wat er gaat gebeuren in hun omgeving en dat we investeren in cultuur, sport en educatie. Het belang van cultuur probeer ik samen met mijn koor al jaren verder te verspreiden ook naar plekken in Rotterdam waar het niet altijd gemakkelijk is om mee te kunnen doen.

Maar ook voor het klimaat moeten we actie ondernemen, want als wij ervoor willen zorgen dat er voor een volgende generatie nog een droog Rotterdam bestaat dan moeten we nu in actie komen; Rotterdammers ondersteunen om zelf te verduurzamen en ervoor zorgen dat grote vervuilers gaan veranderen. Zo heb ik mij ingezet om voor de energietransitie het jongerenbelang te laten klinken en jongeren te laten meepraten over hun toekomst. Zo zorgen we er samen voor dat Rotterdam blijft van iedereen en iedereen een kans krijgt om zichzelf te zijn.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

De Pannekoekstraat is echt een van mijn favoriete plekken, omdat het een prachtige mengelmoes is van plekken. Met enorme diversiteit en juist dat zorgt ervoor dat het werkt. Daarom staat het voor mij toon voor Rotterdam.

De Pannekoekstraat in Rotterdam is echt één van mijn favoriete plekken, omdat het enorm divers is. Dat maakt dat het zo prachtig werkt, het is Rotterdam in een straat vastgelegd.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Rotterdam heeft nu de kans om richting de toekomst te veranderen. Dan zie ik een duurzame stad voor mij waar we veel levendigheid hebben zodat iedereen kan genieten van Rotterdam.

Rotterdam heeft nu de kans om de toekomst te bepalen, we kunnen veranderen in een duurzame stad waar we veel levendigheid hebben. Zo kan iedereen genieten van Rotterdam.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Mijn laatste bezochte culturele event was eentje waar ik zelf aan deelnam, namelijk een optreden met mijn Rotterdamse koor. Het is voor mij zo speciaal omdat zelf je creatief kunnen uiten een van de belangrijkste middelen is om je te ontwikkelen.

Ik treed zelf op met mijn Rotterdamse koor, dat was mijn laatste culturele event. Jezelf creatief kunnen uitdrukken is één van de belangrijkste middelen om jezelf te ontwikkelen. Dat gun ik elke Rotterdammer.