Loes Rojer

Loes Rojer - Kandidaat Wijkraadslid Cool-Scheepvaartkwartier-Stadsdriehoek Beeld: Rotterdam

Een bruisend én bewoonbaar centrum: het kan!

De juiste balans. We verdienen een centrum waar bewoner én bezoeker zich thuis kan voelen. Als wijkraadslid zal ik me elke dag inzetten voor de juiste balans tussen een inclusieve, veilige, sportieve, groene woonomgeving én een bruisend centrum.

Een bruisend centrum

Het centrum van Rotterdam heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot hét voorbeeld van hoe een moderne stad eruit zou moeten zien. Maar we zijn nog lang niet klaar. Bezoekers verdienen een centrum waardoor hun trots voor Rotterdam blijft groeien en waar ze zich kunnen ontwikkelen. Het blijven bewerkstelligen van een bruisend centrum vraagt om ruimte voor sociaal contact en ontmoetingsplekken, diversiteit in het aanbod van winkels, terassen en cultuur en een rijk nachtleven. Dit biedt ruimte voor ondernemers om Rotterdam bij de tijd te houden, en voor jong en oud om Rotterdam te beleven.

Een bewoonbaar centrum

Voor de bewoners van Cool-Scheepvaartkwartier-Stadsdriehoek is het cruciaal dat er ruimte is om te genieten van alle gemakken waar de stad in voorziet, maar ook ruimte om te wonen en leven. Ze verdienen schone lucht, meer groen, begaanbare straten en voldoende privacy. Hiervoor is ruimte om te sporten en te wandelen in de wijk nodig, zodat er op een fijne manier (thuis) gewerkt kan worden. Bovenal is het belangrijk voor de bewoners dat de veiligheid in het verkeer en tijdens het nachtleven wordt gewaarborgd.