Joan Nunnely

Joan Nunnely

Joan Nunnely - Gelijkheid in een levendige stad, dat is waar Joan voor staat. Beeld: Rotterdam

  • 55 jaar
  • Paramaribo
  • Rotterdam

Joan Nunnely is sinds 2022 actief als raadslid voor D66 Rotterdam. Joan is verbindend, ambitieus en vrolijk.
Ze zet zich in het bijzonder in voor kansengelijkheid (gelijke rechten, beloning en kansen), emancipatie middels onderwijs en kunst & cultuur en het inzetten van ondernemerschap voor innovatieve banen in de energietransitie en bestaanszekerheid voor werkenden.

Voor mij is Rotterdamse gelijkheid de satéprikker die alle domeinen en instituties raakt en verbindt, die als toets- en slijpsteen boven alle regelingen en initiatieven hangt. De check die ik zal hanteren om barrières af te breken en nieuwe perspectieven te openbaren. Mijn persoonlijke drive om toe te zien op ongehinderde toegang. Voor alles en iedereen. Rotterdamse gelijkheid. Daar draait het voor mij om. 
Mijn doel is om mensen vertrouwen te geven in hun toekomst. Te laten dromen over mogelijkheden en daadwerkelijk optimaal te laten profiteren van alle talenten die we in onze stad hebben rondlopen. Iedereen heeft recht om alle kansen te krijgen en deze te benutten voor groei, ontwikkeling en bestaanszekerheid. Ik noem het ook de menselijke maat, die moet terug.

Rotterdam is een geweldige stad. Maar het is nog niet af. Zoomen we wat dieper in op de bewoners van de stad dan zien we dat niet iedereen is geboren aan de goede kant van de streep. Te veel mensen kunnen om uiteenlopende redenen niet meekomen of meedoen en vinden niet de aansluiting die ze voor zichzelf en hun kinderen zo graag willen. 
Ik stel me als doel op elk niveau te zorgen voor Rotterdamse gelijkheid. Dat betekent dat we op sommige domeinen wat extra druk moeten zetten, op andere vlakken voor toegang of een betere doorstroming moeten realiseren en af en toe een handje moeten helpen of extra ondersteuning moeten bieden. Doel is niet dat iedereen gelijk wordt maar wel dat iedereen gelijkwaardig is en toegang krijgt tot voorzieningen en regelingen door voor hem, haar of hun relevant te zijn of net dat verschil te kunnen maken. Ik noem het Rotterdamse gelijkheid. Gelijkheid die elk domein raakt, elke sector raakt en voor iedere Rotterdammer relevant is.

Oei, dat zijn er zoveel! Maar een is Anita Baker met the Rhythm of Love en dan heel hard om alle verschillende instrumenten en tonen te horen die samenkomen in dit nummer.