Huizen voor woningzoekers in Rijswijk

Plannen realiseren

Veel mensen uit Rijswijk en de regio zoeken een huis. Het aanbod is laag, en het doorstromen naar andere woningen zit vast. Het is echt belangrijk dat er voor iedereen gebrouwd wordt in en door de héle regio.

In Rijswijk liggen goede plannen, voor alle doelgroepen. Het is belangrijk die uit te voeren, met kansen voor doorstroming, jongeren, gezinnen en ouderen. Zoals de herontwikkeling van Bogaard stadscentrum, Havenkwartier, Kesslerpark en Rijswijk Buiten. Met daarbij ook aandacht voor een leefbare buurt en groen voor mens en dier.

Doorstromen, starters , arbeidsmigranten

Door te bouwen levert Rijswijk een grote bijdrage om te zorgen dat woningzoekenden verder kunnen. Het is belangrijk dat de stad de groei ook aan kan, daar zijn terechte zorgen over, net als over het tempo. Belangrijk om oplossingen te zoeken voor die barrières.
En om betaalbaar te bouwen voor doorstromers en starters, zodat je in een wijk kleiner en groter kan wonen, afhankelijk van wat bij je leven op dat moment past.

‘We roepen de hele regio op om samen voor alle doelgroepen woningen te realiseren’ geeft Constantijn Dolmans. Dat betekent ook Gemeente Westland voor arbeidsmigranten, zodat er vlakbij werk ook goede huisvesting is en minder druk op Rijswijk’.

Dolmans: ‘Kijk, nu zijn de plannen van Havenkwartier en Bogaard alleen vrije sector woningen. Als het aanbod komt om daar middenhuur, middenkoop of sociale woningen te bouwen, dat zou goed zijn’.

Investeren en renoveren voor een leefbare wijk

Als het aan D66 Rijswijk ligt: tijd voor het echt renoveren van bestaande sociale huurwoningen. De afspraken met de corporaties liggen er, nu tijd om die uit te voeren. Zodat het aanbod van woningen ook past én je huis gezond is om in te leven.

-> D66 Rijswijk pleit voor levendige en gevarieerde wijken, in heel Rijswijk. Met woningen voor jongeren tot ouderen.

https://lnkd.in/ejpuujQF