Dorus Klomberg

Dorus - Beeld: D66 Rheden

  • 61 jaar
  • Enschede
  • Velp

Gemeente Rheden is misschien wel de mooiste gemeente van Nederland, veelzijdig in natuur en landschap en veelzijdig door inwoners die in de 7 verschillende dorpen met hun eigen kenmerken wonen. Een fijne gemeente om in te wonen en werken. In de afgelopen jaren, eerst als raadslid en in de laatste 4 jaar als wethouder, heb ik mij ingezet voor het behoud en verbeteren van deze prettige leefomgeving. Belangrijke uitgangspunten daarbij zijn voor mij een gemeente waar voor iedereen een plek is, er een sociaal vangnet is voor inwoners waarvoor dit nodig is en – met een blik naar de toekomst- zorgdragen dat onze gemeente en haar inwoners bij dragen aan duurzamere wereld. Er is nog heel veel te doen en ik wil graag de komende 4 jaar mijn steentje bijdragen.

Wat is je lievelingsplek in Rheden?

Herikhuizen en het Herikhuizerveld (schitterend glooiend landschap van bos en heide met aanwezigheid van wild)

Welke kansen zie jij voor Rheden?

Rheden is een groene gemeente. De mogelijkheden voor nieuwe bedrijfsmatige ontwikkelingen en woningbouw zijn beperkt. Dat geeft de mogelijkheid om op een andere manier tegen de gemeente aan te kijken, namelijk een gemeente die rust en natuurbeleving kan brengen voor de inwoners in de regio Arnhem-Nijmegen (en mogelijk daarbuiten). Dit biedt kansen voor het behoud van het mooie in onze gemeente en uitbouwen van de beleving ervan.

Wat betekent D66 voor jou?

Vrij denken voor iedereen zonder ideologische achtergrond en op zoek naar haalbare oplossingen voor de problemen die er zijn.

Wat is je favoriete boek?

Recent heb ik het boek De acht bergen gelezen van Paolo Cognetti gelezen. Prachtig!