Mariël de Vries
Raadslid

Mariël de Vries - Beeld: Vincent Cornelisse

Sinds 2018 is Mariël raadslid en was vanaf 2021 fractievoorzitter voor D66 tot 1 november 2023. Zij houdt zich voornamelijk bezig met het sociaal domein en financiën. Daarnaast is ze actief betrokken bij de hockeyclub HCOB en is ze actief als vrijwilliger in haar dorp Oosterhout. Zo coördineert ze de voedselkast en zwerfafvalbrigade, helpt ze bij de jaarlijkse burendag en ontvangst op Blauwe Dinsdag. Ze heeft een man, 3 inmiddels volwassen kinderen en twee Golden Retrievers.

  • 58 jaar
  • Helmond
  • Oosterhout (Overbetuwe)

Sinds 2018 ben ik raadslid en vicefractievoorzitter voor D66. Ik hou me met name bezig met het sociaal domein en financiën.
 
Samen met onze fractie willen we graag verder vooruitkijken dan 4 jaar.

De uiterwaarden bij Oosterhout: lekker uitwaaien en genieten van de mooie vergezichten en onze blije hond en lekker rommelen in mijn eigen tuin!

We staan voor een paar flinke klussen: verduurzaming, de energietransitie, klimaatadaptatie en zorgen voor voldoende woningen en een goede bereikbaarheid. Door beter samen te werken kunnen we veel kansen benutten: met onze inwoners en bedrijven, met andere partijen in de raad, met andere Gemeenten de Provincie en de Rijksoverheid.
 
Doordat D66 Overbetuwe een landelijke partij is met lokaal haar voeten in de klei, kunnen wij die noodzakelijke samenwerking voor elkaar krijgen. Ook is het investeren in de gezondheid van onze inwoners heel belangrijk. Voor al deze uitdagingen heb je een lange adem nodig, want het resultaat daarvan zie je pas over enkele decennia.

·       Ik wil de rol van de Raad versterken, want met een sterkere Raad kun je er voor zorgen dat doelen ook echt bereikt worden.
·       Ik wil gezonde zorg in Overbetuwe: betaalbaar en kwalitatief goed. En de basis voor een goede preventie: een laagdrempelige ontmoetingsplek in ieder dorp.
·       Ik wil meer groen in Overbetuwe, niet alleen hard nodig vanwege klimaatadaptatie, maar ook voor het welzijn van de inwoners en de natuur.

·       Het D66 gedachtengoed geeft mij Inspiratie om van Overbetuwe, Nederland en de wereld een betere plek te maken.
·       D66 biedt mij de kans om daar zelf een steentje aan te mogen bijdragen: we krijgen ondersteuning van D66 om ons te ontwikkelen als raadslid en delen veel kennis met collega’s van andere afdelingen.
·       Fijne gelijkgestemde collega-vrijwilligers en wijze leden als mentor.

Ik verslond alle boeken van Thea Beckman en Jan Terlouw. Mijn moeder werkte in een boekhandel, dus ik ben opgegroeid met kasten vol fantastische boeken. Die liefde voor boeken hebben we ook aan onze kinderen doorgegeven, door aan ze voor te lezen tot en met de middelbare schoolleeftijd.

De laatste tijd lees ik graag biografieën van mensen die mij inspireren, maar een lekkere Scandinavische Thriller gaat er ook altijd wel in!

·       Het Openluchtmuseum in Arnhem, ons favoriete museum-pret-wandelpark! Mijn man is lang als vrijwilliger verbonden geweest aan de Vrienden van het Openluchtmuseum en nog steeds steunen wij dit museum.
·       Galerie ’t Witte Kerkje in Slijk-Ewijk, ik ben gek op beeldhouwwerken, zeker als ze in een inspirerende omgeving staan.
·       Theater De Kik, de meiden van LOS. De Kik is net als Elst: groot genoeg om mooie dingen voor elkaar te krijgen, klein genoeg om altijd iemand tegen te komen die je kent en waar je een fijn gesprek mee kunt hebben.
·       En ja, er liggen nog wel wat ongebruikte concertkaarten van concerten die keer op keer uitgesteld zijn door Corona. Maar dan hebben we nog wat om naar uit te kijken. Het meest kijk ik uit naar het concert van Damien Wilson. Ik krijg onmiddellijk kippenvel als ik zijn stem hoor.