Bettine van Boxel uit Oss en Gerard de Mol
uit Berghem in de top 10 van D66 Brabant

Bettine van Boxel (56) en Gerard de Mol (27) uit Berghem staan hoog op de lijst van D66 Brabant bij de verkiezingen van Provinciale Staten. De Brabantse leden van D66 hebben Van Boxel op plaats 5 en De Mol op plaats 10 de lijst gezet. Daarmee is de kans heel groot Van Boxel ook na 15 maart wederom zitting zal nemen in Provinciale Staten.

Bettine van Boxel is financieel woordvoerder van de fractie en zet zich in voor een gezond Brabant om door te geven aan volgende generaties. Ook maakt zij zich hard voor een sterke cultuursector en vindt het belangrijk dat onderwijs, overheid en ondernemingen elkaar versterken.

“Graag wil ik mij deze tweede periode inzetten voor de continuïteit van het beleid waar wij ons de afgelopen jaren met de fractie van D66 Brabant hard voor hebben ingezet. Ik heb de afgelopen jaren ontzettend fijn samengewerkt met mijn collega-fractieleden en hoop om met een nieuwe, kundige, maar ook gezellige fractie de komende vier jaar aan de slag te gaan.”

Lijsttrekker Matthijs van Miltenburg uit Den Bosch is blij dat Van Boxel ook de komende periode haar tijd en expertise voor D66 en Brabant in het bijzonder wil inzetten. “De provinciale politiek is voor Bettine als gewaardeerd D66-Statenlid bekend terrein. Geboren en getogen in Oss, zet zij zich met hart en ziel in voor onze regio. Wat fijn dat zij verder gaat bouwen aan een gezonde toekomst van Brabant en haar kennis en kunde meeneemt naar de volgende bestuursperiode!”

Gerard de Mol wil zich gaan inzetten voor misschien wel de grootste opgave waar Brabant voor staat: de energietransitie. “Ook Brabant gaat en staat in de steigers. De energietransitie is ambitieus, maar biedt enorm veel kansen op werkgelegenheid, onafhankelijkheid van gas uit Rusland en vervuilende fossiele brandstoffen”, aldus De Mol. “Als adviseur bij het Rijksvastgoedbedrijf ontwerp ik duurzame installaties en als docent Duurzaamheid & Klimaattechniek bij Avans+ mag ik deze kennis delen. In de politiek maak ik mij hard voor een leefbare wereld. Daarvoor is het belangrijk dat we de doelen halen, of het nu gaat om verduurzaming, stikstof of schone energie-opwekking, maar ook dat de kosten en de baten eerlijk verdeeld worden. Daar zet ik graag mijn schouders onder!”

Beeld: D66

Beeld: D66