Tammo Munting

Beeld: Eigen foto


Wat is er mooier dan je sterk te maken voor de omgeving waar je bent opgegroeid en waar je nog steeds woont?

  • 55 jaar
  • Oosterwolde


Namens D66 heb ik mij 12 jaar als raadslid mogen inzetten voor de mensen in Ooststellingwerf. Veel van die inwoners ken ik zelfs al sinds de basisschool. Het was voor mij een grote eer en een misschien nog groter genoegen om raadslid in deze gemeente te mogen zijn. Maar na 3 raadsperiodes is het tijd om dit ook aan anderen te gunnen. Daarom heb ik mij teruggetrokken als lijsttrekker en vindt u mij terug als lijstduwer op de onderste plaats van de kieslijst van D66. Mocht u als kiezer nou toch vinden dat ik, middels voorkeurstemmen, door moet gaan als raadslid, dan zal ik dat uiteraard met veel genoegen doen. Maar als u het mij op de man af vraagt, dan gun ik het aan al die andere goede kandidaten van D66 Ooststellingwerf.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)


Het Jardingapad achter de Rikkingahof te Oosterwolde. Regelmatig loop ik daar met mijn moeder “ons rondje”. Het levert mooie gesprekken en vergezichten op. Ik ben blij dat we als gemeenteraad de hier geplande woningbouw tegen hebben kunnen houden en dat het gebied nu wordt beheerd door It Fryske Gea.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?


In vergelijking met andere gemeenten is het gemiddelde opleidings- en inkomensniveau van onze inwoners laag. We moeten er naar blijven streven om de welvaart en het welzijn van de Ooststellingwervers steeds een beetje te verbeteren en eerlijk te verdelen. Dit begint met onderwijs en een fijne leefomgeving.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Zoals eerder gezegd, laat ik dit met alle plezier over aan de andere kandidaten van D66 Ooststellingwerf.