Kom naar de bijeenkomst ‘Vitaal oud worden’ op 6 juni

Ben je actief in de zorg of hierin geïnteresseerd? En wil je een mening vormen over wat er staat te gebeuren op het gebied van ouder worden en ouderenzorg in de regio Arnhem-Nijmegen? Kom dan dinsdagavond 6 juni naar de bijeenkomst ‘Vitaal oud worden’ in De Buitenpoort in Huissen.

Locatie en tijd

De Buitenpoort, Helmichstraat 1, 6851 CB Huissen
Dinsdag 6 juni 2023 om 20:00 uur
De zaal is open vanaf 19:30 uur

Beeld: D66

Inleiding

Je kunt geen krant openslaan of je leest het: de zorg staat onder druk. Aan de ene kant worden we allemaal ouder en dankzij de wetenschap kan er ook steeds meer, maar aan de andere kant is er een nijpend tekort aan zorgpersoneel en lijkt de zorg onbetaalbaar te worden. Kortom de huidige zorg moet gaan veranderen zodat het toegankelijk en betaalbaar blijft met behoud van kwaliteit.
Wat betekent dit voor de zorg in de regio Arnhem-Nijmegen? Hoe kunnen we vitaal oud worden in het nieuwe zorglandschap? Dat is precies het thema van de bijeenkomst ‘Vitaal oud worden’ op dinsdag 6 juni.

Programma

vlnr: Bart, Chantal en Paul Beeld: D66

De avond bestaat uit twee delen. Tijdens het eerste deel geven drie experts een overzicht van kansen en uitdagingen, en een doorkijk naar de toekomstige ontwikkelingen over drie verschillende thema’s.

Chantal Teunissen
Wethouder gemeente Overbetuwe; Portefeuillehouder Volksgezondheid (Wpg)
Thema: Samen vitaal ouder worden

Bart van den Bemt
Medisch Manager Sint Maartenskliniek en Hoogleraar Personalized Pharmaceutical Care Radboudumc
Thema: Innovatie in de zorg

Paul van der Weerd
Arts Expertise Centrum Euthanasie
Thema: Palliatieve zorg en euthanasie

Tijdens het tweede deel van de avond gaan we in tafelsessies uitgebreid met elkaar in gesprek over deze onderwerpen. Bij elke tafel is een tafelgast aanwezig die is ingewijd in het onderwerp. De samenvatting van de tafelsessies worden gepubliceerd en aangeboden aan de gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen.

Natuurlijk is er na afloop gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje. 

Aanmelden

De entree is gratis maar het aantal plaatsen is beperkt. Meld je dus snel aan via het aanmeldingsformulier.  

Tot 6 juni! We kijken uit naar een baanbrekend gesprek met elkaar!

Achtergrond

Na de landelijke verkiezingen is er in het hele land uitgebreid gesproken over verbetering van de zorg. Dit heeft geleid tot een actielijnprogramma Wonen, Ondersteuning en Ouderenzorg. Op 22 december 2022 zijn de resultaten per actielijn gepubliceerd. 

De resultaten zijn te lezen in het rapport Resultaten per actielijn programma Wonen, Ondersteuning en Zorg voor ouderen.