Brandon Brom in de Gelderlander over de Staatsliedenbuurt

Een deel van de tijdelijke huurders in de Staatsliedenbuurt in Gendt dreigt eind volgende maand op straat te staan. Gevreesd wordt dat niet iedereen op tijd een vervangende woning heeft. Brandon Brom is in actie gekomen om dit probleem aan te kaarten.

De Gelderlander

Maandag 14 maart verscheen in de Gelderlander een artikel over deze kwestie. In dit artikel kwam D66 kandidaat-raadslid Brandon Brom aan het woord. Brandon heeft pamfletten verspreid om de zorgen van de bewoners in kaart te brengen. En vragen gesteld aan de wethouder. Brandon had begin deze maand ook een gesprek met de Woonstichting. “Dat was constructief, maar ik weet nog steeds niet welk alternatief de bewoners hebben na de 28e van april. Dan staan ze op straat. Er is geen plan B.”

De woningen in de Staatsliedenbuurt in Gendt gaan binnenkort tegen de vlakte. Op dezelfde plek komen 92 huurwoningen voor Woonstichting Gendt en 29 koopwoningen in eigen beheer terug.
De oorspronkelijke bewoners zijn bijna allemaal weg, maar er zitten nu via Alvast tijdelijke huurders in de sloopwoningen. Sommigen voelen zich overvallen dat ze uiterlijk 28 april weg moeten. Het probleem daarbij is niet zozeer dát men weg moet, maar dat iedereen tegelijkertijd moet vertrekken. Dat zorgt voor een golf woningzoekenden in een sowieso al moeilijke woningmarkt.