Sport en beweging

Toegankelijk voor iedereen

Wat D66 betreft moet sport en beweging voor iedereen toegankelijk zijn: voor jong en oud, arm en rijk, met of zonder beperking, binnen of buiten verenigingsverband en ongeacht je achtergrond.

Sport geeft ons veel plezier en helpt om gezond te blijven. De sportmogelijkheden in Leidschendam-Voorburg zijn gevarieerd en van een hoog niveau. D66 is daar heel blij mee en zal zorgen dat dit zo blijft.

Als kinderen graag een sport willen beoefenen, moeten ze dat kunnen doen. Daarom zijn wachtlijsten geen optie meer. De gemeente moet met sportclubs die nog steeds een wachtlijst hebben om de tafel om een concreet plan op te stellen hoe die clubs de wachtlijsten gaan laten verdwijnen.

D66 blijft zich hard maken voor een passende vaste locatie voor de Voorburgse Rugby Club.

D66 wil slim met sportclubs investeren in sportaccommodaties. Ook wil D66 dat de kunstgrasvelden met rubberkorrels snel vervangen worden door velden die gezond zijn voor mens en milieu.

Alle kinderen moeten hun sportieve en creatieve talenten kunnen ontplooien. Sport en bewegen vergroot de kansen om volop mee te doen in onze samenleving. Als het nodig is ondersteunt de gemeente daarbij. De ooievaarspas helpt ouders die de contributie en het tenue niet kunnen betalen om toch de grootste supporters van hun kinderen te kunnen zijn.

Bewegen moet een centraal thema worden in de gemeentelijke plannen voor de openbare ruimte. Meer fietspaden, wandelroutes, skeelerbanen en mountainbike trails om op een prettige manier fit en gezond te blijven.