Lisa Vogelaar

Portretfoto van Lisa Vogelaar

Lisa Vogelaar - Beeld: D66 Leidschendam-Voorburg

Het ambt van volksvertegenwoordiger te mogen bekleden vind ik een grote eer en een voorrecht. Het vormt immers het democratisch fundament van ons land.

  • 28 jaar
  • Leidschendam
  • Voorburg
  • Zij/haar

Om me op die verantwoordelijk voor te bereiden heb ik het afgelopen jaar met veel plezier meegewerkt aan de fractievergaderingen, en de raads- en commissievergaderingen gevolgd. Als (recent) afgestudeerd politicoloog vind ik het extra leuk om de theorie in de praktijk te kunnen gaan brengen. Ik wil mij inzetten om onze gemeente mooier, groener, socialer en progressiever te maken en ook de stem van de jongere inwoners van Leidschendam-Voorburg te laten horen.

Wat is je lievelingsplek in je gemeente?

Kinderboederij Essesteijn. Als kind kwam ik hier vaak. De rust, ruimte en groene omgeving zo midden in de stad vind ik zalig. Ook nu ben ik een trouwe bezoeker, samen met mijn eigen kind.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Leidschendam-Voorburg is een fijne gemeente om te wonen, maar staat ook voor grote uitdagingen. Het wordt steeds voller, duurder en ongelijker. Hier liggen voor ons de kansen om te zorgen dat Leidschendam-Voorburg ook in de toekomst een prettige plek blijft om te wonen. Dat gaan we doen door meer betaalbare huizen te bouwen, slim met ruimte om te gaan en de met de sociale voorzieningen nog meer in te spelen op de behoeftes van de inwoners.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

1. Meer jongeren betrekken bij de gemeentelijke politiek
2.Meer betaalbare koopwoningen
3. Verbeterde verkeersdoorstroom rondom de Mall of the Netherlands

D66 is voor mij de partij waar iedereen onbeschaamd zichzelf kan en mag zijn, waar iedereen de ruimte krijgt om te worden wat hij/zij wil en gefaciliteerd wordt in die ontwikkeling. Maar D66 is voor mij ook de partij van de helpende hand als het even tegenzit, waar we elkaar ondersteunen als het nodig is. We gaan eerlijk om met onze omgeving; voor onszelf, voor de wereld en voor toekomstige generaties, en zorgen ook dat fouten uit het verleden recht worden gezet. Iedereen mag er bij D66 zijn, en dat maakt de partij zo fijn.

Als kind was ik groot fan van de Harry Potter boekenreeks, en ik kan er nog steeds van genieten. Fantasie gemixt met een vleugje jeugdsentiment, een kop thee en een dekentje op de bank, dan is mijn avond compleet!

Eind november ben ik naar Spencer geweest, een arthouse film over de laatste kerst van Charles en Diana als getrouwd stel. Hij was aangrijpend en zenuwslopend!