Wouter Jorissen

Portretfoto van Wouter Jorissen

Wouter Jorissen - Beeld: D66 Leidschendam-Voorburg

Vol enthousiasme zet ik me in voor het sociaalliberaal gedachtegoed in Leidschendam-Voorburg. We staan namelijk,ook lokaal, voor grote uitdagingen.

  • 27 jaar
  • Oosterhout
  • Voorburg
  • Hij/hem

Zo is het bijna onmogelijk om als starter in onze gemeente een betaalbare woning te vinden, en zullen we flink aan het werk moeten om onze huizen duurzamer en energiebesparender te maken. Ook is er nog veel te doen om de relatie tussen de gemeente en haar inwoners te versterken en te intensiveren. Zo zorgen we voor een gemeente waar het prettig wonen is met goede voorzieningen. Een gemeente die met je meedenkt, maar waar jij ook meedenkt en –doet. Een Leidschendam-Voorburg waar iedereen vrij is, maar waar we niemand laten vallen. Dat vraagt om duidelijke keuzes en een oprecht verhaal.

Lokale politiek stroomt door mijn aderen. Zodra ik kon, heb ik me daarom aangesloten bij D66 Leidschendam-Voorburg. De afgelopen 6 jaar heb ik twee lokale campagnes geleid, gestreden voor verkeersveiligheid op een van de zwaarste politieke dossiers en de gemeentelijke regeldruk verlaagd. Soms op het scherpst van de snede, maar altijd met flair, plezier en een constructieve insteek. Inmiddels ben ik fractievoorzitter in de gemeenteraad en verkozen tot lijsttrekker. De komende jaren zal ik me dus ook blijven inzetten om de eerdergenoemde opgaven onder handen te nemen.

Toen ik hier net woonde besloot ik eens een wandeling te maken. Toen stuitte ik min of meer per toeval op Park Vreugd en Rust. Wat is dat een heerlijke plek. Ik geniet ervan daar in de zomer op een kleedje te zitten met een fles wijn en een hapje om te kijken naar de langsvarende bootjes.

Ik zie vooral kansen op het gebied van de woningnood, de (betaalbaarheid van de) energietransitie en de samenwerking tussen de gemeente en haar inwoners.

Ik zou als eerste willen dat de gemeente stopt met het bouwen van hele dure woningen. Daarvoor heeft D66 al een aantal voorstellen ingediend, maar ik blijf me inzetten om de woningnood te bevechten.
Ten tweede wil ik dat de overgang van fossiele naar duurzame energie voor iedereen in onze gemeente betaalbaar wordt en blijft.
Tot slot zou ik willen dat de gemeente, als onderdeel van het verbeteren van de samenwerking met haar inwoners, meer doet om jongeren een stem te geven. Bijvoorbeeld door het organiseren van een jongerenraad.

De Ontdekking van de Hemel van Harry Mulisch.

Ik ben voor het laatst naar een uitvoering van de achtste symfonie van Dvorák geweest. Klassieke concerten bezoek ik graag; hoe bombastischer hoe beter.