Prachee van Brandenburg Kulkarni kandidaat voor de Eerste Kamer

Prachee van Brandenburg-Kulkarni is kandidaat voor de Eerste Kamer namens D66. Op de advieslijst bezet Van Brandenburg-Kulkarni de dertiende plaats. Als senator wil ze werken aan kwalitatief goede wetgeving, met een scherp oog voor de uitvoering. Altijd vanuit haar overtuiging dat iedereen een menswaardig bestaan verdient.

‘Ik ben trots dat ik op de advieslijst voor de Eerste Kamer mag staan. Met mijn veelzijdige ervaring in binnen- en buitenland als jurist, ambtenaar, zelfstandig bedrijfsadviseur en in de lokale politiek – denk ik een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan het verbeteren van wetten in de Eerste Kamer. Ik heb van jongs af aan als expatkind en als dochter van Indiase ouders het voorrecht gehad om op te groeien met verschillende culturen, ik zet dan ook graag mijn kracht in om vraagstukken vanuit verschillende perspectieven te benaderen. Gelijkwaardigheid, menswaardigheid en goede uitvoerbaarheid staan daarbij voor mij voorop’, aldus Van Brandenburg-Kulkarni.

Van Leiderdorp naar
Den Haag 

Van Brandenburg-Kulkarni is sinds 2018 actief in de gemeenteraad van Leiderdorp. In de raad houdt ze zich onder andere bezig met financiën, vluchtelingen, regionale samenwerking en duurzaamheid. Ze heeft zich de afgelopen jaren met succes ingezet voor meer vrouwen in de Leiderdorpse politiek. Haar ervaring uit de Leiderdorpse politiek wil Van Brandenburg-Kulkarni nu meenemen naar Den Haag.

Van Brandenburg-Kulkarni is opgeleid als staatkundig internationaal jurist aan de Universiteit Leiden. Ze werkte dertien jaar als ambtenaar bij het toenmalige ministerie van Infrastructuur en Milieu en werkte daar onder andere aan het uitonderhandelen van internationale luchtvaartverdragen en Europese wetgeving.  Nu is ze zelfstandig ondernemer en adviseert ze bij vraagstukken op het gebied van compliance met wet en regelgeving en public affairs.

Stemmen over de lijst

Het uiteindelijke woord is aan de leden van D66. Zij kunnen tussen 5 en 16 januari stemmen over de samenstelling van de lijst. Op zaterdag 7 januari kunnen de leden informeel kennismaken met de kandidaten tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de afdeling Nieuwegein.

De advieslijst is tot stand gekomen na gesprekken die de lijstadviescommissie met de kandidaten heeft gevoerd.