Over Hester Barendse-Wijminga

Hester Barendse - Beeld: Anneke van Gruijthuijsen

Hester is Raadslid.

Maak kennis met Hester

  • 53 jaar
  • Leiderdorp

Privé
Hester Barendse-Wijminga (1970) is geboren in Rotterdam en getogen in de Krimpenerwaard. Zij heeft ruim 13 jaar in Leiden gewoond en is in 2005 in Leiderdorp terecht gekomen. Zij is getrouwd en heeft twee kinderen.

Professie
Hester is afgestudeerd in de rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden en heeft een post-hbo bedrijfskunde afgerond. Zij is via diverse commerciële functies in de ICT inmiddels al 15 jaar werkzaam in de auteursrechtenbranche. Zij is directeur van een auteursrechtorganisatie en behartigt de belangen van creatieve makers van film, muziek, boeken en alle andere werken.

Hobby’s
Koken, lezen, wandelen en muziek

D66
Hester is na een eerder proeflidmaatschap uiteindelijk in maart 2017 lid geworden van D66. De campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 was voor haar het moment om actief betrokken te raken bij de partij.

Motivatie voor D66
Het liberaal-sociale profiel spreekt haar aan. Vertrouwen op de eigen kracht van mensen die wel op steun van de maatschappij kunnen rekenen als dat nodig is. Niet de redelijkheid uit het oog verliezen en genuanceerd aanpakken. Samenwerking, juist ook in de regio, is belangrijk om ons fijne Leiderdorp dynamisch, groen, duurzaam en economisch sterk te houden.