Jeroen Hendriks stopt als raadslid, Hester Barendse volgt hem op.

Vanmorgen heeft Jeroen Hendriks zijn ontslag ingediend als lid van de Raad van Leiderdorp.

Fractievoorzitter Prachee van Brandenburg bedankt Hendriks namens de hele fractie voor zijn inzet voor de Leiderdorpse D66-fractie.

“We vinden het erg jammer dat hij vertrekt, maar we begrijpen het erg goed, zeker omdat hij vanwege persoonlijke omstandigheden stopt. We willen Jeroen graag bedanken voor alle jaren die hij in de fractie gestoken heeft, niet alleen als fractievoorzitter, maar ook twee keer als lijsttrekker.”

Hendriks neemt in de raad van 4 juli afscheid.

Na het vertrek van Hendriks zal Hester Barendse namens D66 plaatsnemen in de Leiderdorpse gemeenteraad. Barendse is sinds 2018 burgerraadslid en staat bekent als iemand met veel kennis, betrokkenheid en zeer gemotiveerd. Fractievoorzitter Van Brandenburg is dan ook erg blij met Barendse als opvolger. “Wij zijn erg blij dat Hester Barendse Jeroen wil opvolgen als raadslid in Leiderdorp. Namens de fractie wens is haar veel succes en plezier toe als raadslid.”

De brief van Jeroen Hendriks

Geachte voorzitter en leden van de gemeenteraad Leiderdorp,

Met gemengde gevoelens laat ik u weten dat ik per 4 juli 2022 mijn werkzaamheden als raadslid van de gemeenteraad Leiderdorp ga beëindigen. Sinds begin 2016 ben ik in verschillende rollen actief geweest binnen de raad. Ik heb dit met erg veel plezier en volle inzet gedaan. De sterke overtuiging dat lokale democratie belangrijk is daarbij altijd mijn drijfveer geweest.

De laatste maanden hebben zich echter enkele wijzigingen in mijn privésituatie voorgedaan die mij gedwongen hebben mijn prioriteiten te heroverwegen. Mijn besluit te stoppen met het raadswerk is hiervan het gevolg. Ik kan het niet meer de aandacht geven die het volgens mijn eigen maatstaven verdient, nee zelfs vereist.

Graag wil ik u allen hartelijk danken voor de plezierige samenwerking. Ik kijk terug op een mooie periode van ruim 6 jaar, waarin we gezamenlijk veel goeds voor ons mooie dorp hebben kunnen realiseren.

Ik wens u veel succes met uw belangrijke werk de komende jaren!

Jeroen Hendriks