Niels Bakker

Beeld: D66 Hoorn

Toen ik na mijn studie fiscaal recht begon als belastingadviseur bestonden mijn werkzaamheden veelal uit werken voor de minst kwetsbare groep van Nederland. Mensen met een goed inkomen en alle mogelijkheden in de Nederlandse maatschappij. Dit bleek mij niet de voldoening te geven welke ik zocht, met als resultaat een carrière switch. Mijn huidige werkzaamheden als jurist in het sociaal domein, waarbij ik hulp bied aan de meest kwetsbare inwoners en meedenk met de betreffende gemeenten over beleid bleek wel een schot in de roos. Voor mij is het belangrijk dat iedereen, naar eigen mogelijkheden, mee kan doen in de maatschappij. Waar kan ik naast mijn werk bijdragen aan een meer inclusieve maatschappij? Bij uitstek de gemeente politiek. Vandaar dat ik inmiddels 4 jaar actief betrokken ben binnen D66 Hoorn. Vandaar dat ik ook de komende jaren weer wil bijdragen aan een mooier Hoorn.

  • 44 jaar
  • Hoorn
  • Hoorn

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Ik heb een voorliefde voor het oude stadscentrum en de gebieden langs het water. Een prachtig gebied om te wandelen en om in drukke tijden je hoofd leeg te maken.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Hoorn is een geweldige stad. Dat mogen we uitdragen. Duurzame vormen van toerisme kunnen de stad een economische impuls geven en tegelijkertijd laten we mensen genieten van onze mooie stad.
Armoede en schulden zijn voor veel mensen een groot probleem. Slimmere regelingen en oplossingen en tevens meer bekendheid bij de doelgroepen kan deze problematiek verlichten.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Meer aandacht voor de kwetsbare inwoners van de gemeente. Iedereen moet mee kunnen doen.
  • Maatschappelijke kosten van armoede en schulden meenemen in beleidskeuzes.
  • Focus op inhoud en feiten in de gemeenteraad.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

D66 is bij uitstek een partij met idealen. Haalbare idealen beter gezegd. Daarnaast voelt de open cultuur als een plek waar je altijd je mening kunt geven. Met goede argumenten laat de gemiddelde D66’er zich daarnaast graag overtuigen van een ander standpunt. Het doel is echter altijd een betere en mooiere maatschappij waarin ruimte is voor iedereen.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

Our Iceberg Is Melting van John Kotter.
Mooi hoe een verhaal over pinguïns op een smeltende ijsschots inzicht kan geven in de wijze waarop mensen omgaan met veranderingen.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Amsterdam Light Festival.
Een mooie wandelroute door het centrum van Amsterdam. Gezellig met vrienden genieten van inspirerende lichtkunstwerken. Hartsikke leuk met een drankje.