Menno Hoekstra

Menno Hoekstra - Beeld: Kim Stellingwerf

Een kleine 5 jaar geleden kreeg ik van mijn zoon, die al op jonge leeftijd lid was geworden van D66, een kadolidmaatschap D66 voor vaderdag. Dat was het moment dat ik echt ook actief werd in de lokale politiek. Eerst via de steunfractie en later als bestuurslid van de afdeling.

  • 55 jaar
  • Kootstertille (FR)
  • Hoogeveen

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in politiek, niet zozeer in het “politieke spel”, maar in hoe je iets voor elkaar krijgt wat goed is voor de samenleving. Dat heeft ook te maken met mijn werk als consultant: welke doelen stel je en hoe bereik je die vervolgens. Wat is belangrijk: wonen? zorg? klimaat? Niet alles kan op hetzelfde moment. En wat is daarin dan de verantwoordelijkheid van de (lokale) overhead en wat van de burgers zelf, of van ondernemers en maatschappelijke organisaties. En hoe breng je de energie, kennis en middelen bij elkaar om concrete verbeteringen te halen. Ik denk dat de gemeente een belangrijke initiatiefnemer om de partijen bij elkaar te brengen.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

In mijn vrije tijd ben ik muzikant en in brede zin cultuurliefhebber. Dus ik verblijf het liefst in culturele instellingen: theater de Tamboer, het Podium of de bibliotheek.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Hoogeveen is prachtig gesitueerd als een fijne woon- en werkplek. Centraal gelegen in het noorden, goed bereikbaar en in een prachtige omgeving. Met verdere alle faciliteiten op het gebied van winkels, cultuur, sport. Als de gemeente de financiën weer op orde heeft, verstandige keuzes maakt, is er van alles mogelijk.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Minder interne discussie en meer focus op het realiseren van wat belangrijk is voor Hoogeveen.
  • Vaart maken met duurzame economie
  • Verbeteren van de positie van kwetsbare groepen inwoners.

Wat betekent D66 voor jou?

Willen weten “hoe het zit”, oftewel het gaat om de inhoud, die is vaak complexer en minder zwart/wit dan je denkt. We gaan voor een goede, maar ook praktische oplossing.

Wat is je favoriete boek?

Rutger Bregman, “De meeste mensen deugen”. Eindelijk weer eens een positieve, en tegelijk ook realistische blik op “de mens”.

Thomas Dalrymple: “De vrije wil bestaat niet”. We denken dat bijna alles maakbaar is, als we maar de goede keuzes maken. Maar in veel gevallen overschatten we het hebben van een keus. Dat is niet pessimistisch, maar realistisch uitgangspunt om oplossingen te vinden voor maatschappelijke keuzes

Laatst bezochte culturele event?

In het najaar een aantal concerten in de Tamboer: Groninger helden Pé en Rinus, muziektheater met Het Groot en Niet Te Vermijden en bluesman Ian Siegal.