Johannes Prakken

Johannes Prakken - Beeld: Kim Stellingwerf

Ik kies voor de politiek omdat het te makkelijk is aan de kant te blijven staan om te roepen hoe alles moet. Ik kies voor D66 omdat zij staat voor goed en transparant bestuur.

  • 57 jaar
  • Beilen
  • Hoogeveen

Nadruk op de menselijke kant in het beleid, met ruimte voor uitvoering van beleid in het sociaal domein. Effectief en efficiënt, maar dit zijn vaak geen begrippen waar de cliënten van het sociaal domein mee uit de voeten kunnen. Daar waar de eigen kracht niet lukt, moet de gemeente klaar staan om hulp te bieden.
Grote investeringen moeten op hun nut en noodzaak beoordeeld worden. Met mijn financiële achtergrond denk ik daar een goede aanvulling in de fractie te kunnen leveren, zoals ik dat ook in de afgelopen jaren als opvolgend raadslid heb gedaan.
Of we nu wel of niet in het college komen te zitten, heldere verantwoording is iets waar ik mij blijvend sterk voor zal maken.

Na jaren in Hollandscheveld gewoond te hebben nu al weer een poosje in Hoogeveen, in de wijk Trasselt. Met als prettige bijkomstigheid dat ik nu voor het woon-werkverkeer regelmatig op de fiets ga. Nu ben ik ook wel een liefhebber van architectuur maar dan kan ik vooral genieten van het groen dat ik tegenkom. En dat is niet alleen beperkt tot Steenberger Park en Zuiderpark.

Hoogeveen ligt centraal langs de A28 met ook een goede verbinding richting Duitsland. Er zijn goede voorzieningen en een prima woonomgeving. Dat is een prima vestigingsklimaat voor zowel bedrijven als inwoners.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Bevorderen samenwerking binnen onderwijs en naar onderwijs (jeugdzorg, cultuur).
  • Meer grip op zgn. Gemeenschappelijke Regelingen (samenwerking met andere gemeenten bij bijvoorbeeld GGD, Veiligheidsregio, Regionale Uitvoeringsdienst).
  • Uitbreiden mogelijkheden lokaal vervoer (nu in de vorm van Bij bus)

D66 staat voor mij voor vrijheid voor het individu, en een overheid die dat individu beschermt wanneer hij/zij dat zelf niet kan. Met bijvoorbeeld een goed schuldhulpverlening, toegankelijke rechtspraak en regelgeving tegen al te uitbundige marktwerking.

Oei, ik lees heel veel, maar vooral krantartikelen. Wel vrij recent “Het best verkochte boek ooit*” gelezen. Daar staan wel meer dan een paar eyeopeners in als het gaat om interpretatie van onderzoeken, statistieken, kort gezegd: cijfers. Ook nog een vlotte schrijfstijl, dus eigenlijk voor iedereen een aanbeveling ;-). En uit het hele grijze verleden: The World According to Garp door John Irving. Een heel leuk boek, met wat mij betreft ook nog een les met typische D66-inslag: koester hen die afwijken van de norm.

Een optreden van Frank Boeijen in bostheater Caprera in Bloemendaal. Het was de eerste keer op die plek maar als het aan mij ligt niet de laatste keer. Een locatie met sfeer. Ik ben muziekliefhebber, in 2022 staat Stadspark Live in Groningen en Concert at Sea op de Brouwersdam op het programma. In 2021 ook nog 2x in de Tamboer naar een voorstelling geweest.