Marin Rutgers

Marin Rutgers - Beeld: Kim Stellingwerf



De oude slogan ‘En nu vooruit!’ past mij goed. Ik vind dat als je een mening hebt over hoe iets nieuw, anders of beter kan, je hier ook actief een bijdrage aan moet leveren. Dat kan als raadslid.

  • 43 jaar
  • Hoogeveen

Hoogeveen is in veel opzichten een aantrekkelijke plek om te wonen; goed bereikbaar, mooie natuur en mogelijkheden voor iedereen om zich te (blijven) ontwikkelen. Toch duurde het een paar jaar voordat ik dit op waarde kon schatten, want Hoogeveen straalt bescheidenheid uit in plaats van trots. En áls Hoogeveen in het nieuws komt, is dit de laatste jaren vaak negatief. Als raadslid en fractievoorzitter ga je natuurlijk niet over de marketing van Hoogeveen, maar een bijdrage leveren aan een positiever beeld van deze gemeente kan wel. Dit kan door je blijvend sterk te maken voor een doordachte koers met heldere keuzes en hierover goed te communiceren.

Yoga op het strand van Nijstad bij zonsondergang.
Borrelen met vrienden op het terras van Marron
Muziek luisteren en maken bij De Lijst

Beter en meer profileren als aantrekkelijke, centrale plek in Nederland. Hoogeveen is goed bereikbaar, is omringd door prachtige natuurgebieden, en heeft een groot aanbod aan sport, cultuur en horeca

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Goed onderwijs voor alle kinderen en jongeren in goede, duurzame en gezonde schoolpleinen en gebouwen;
  • Duurzaamheid steviger op de kaart in beleid, uitvoering, bouwen, evenementen en vervoer;
  • De financiën van de gemeente blijvend op orde, geen ‘zwabber-beleid’ voeren en duidelijke keuzes maken;
  • Kunst & cultuur voor alle kinderen en jongeren; oog voor historie en erfgoed en een stevige rol voor de bibliotheek in innovatie en onderwijs.

Vrijheid, onderwijs, inclusief, vooruitstrevend.

Kinfolk Table; een prachtige combinatie van persoonlijke verhalen, mooie foto’s en goede recepten.
Ik hou van kookboeken en lees deze als magazine. Natuurlijk lees ik ook vakliteratuur, romans, reisboeken, etc., maar om daar een favoriet uit te kiezen…

Ik ga graag naar muziekevenementen, maar vanwege de pandemie is dat alweer even geleden. Het laatste culturele bezoek was aan het Drents Museum, de tentoonstelling over Frida Kahlo. Het Drents Museum is laagdrempelig, dichtbij en heeft mooie tijdelijke tentoonstellingen. Met mijn museumjaarkaart ga ik daar vaak even kijken.