Harmen Lindeboom

“Als je wil dat het beter gaat, dan moet je meedoen.” Die gedachte kwam al vrij vroeg bij me op. Ik kom uit een politiek actief gezin. Aan tafel werd de discussie zelden geschuwd en het hebben van een mening gestimuleerd. Toen ik Bestuurskunde ging studeren was dat met het idee in het achterhoofd dat ik zou kunnen bijdragen aan het beter laten functioneren van de overheid. Dat heb ik dan ook gedaan, zowel in mijn werk als privé. In mijn werk eerst als gemeenteambtenaar en daarna als adviseur aan de overheid. Privé als actief lid bij de afdeling Hilversum om onze (kandidaats) raadsleden in stelling te brengen hun kennis en kunde in de raad te laten tonen.

  • 48 jaar
  • Amsterdam
  • Hilversum
  • Hij/hem

Hilversum is een mooie gemeente: centraal gelegen, midden in het groen en van vele gemakken voorzien. Een hele prettige plek om te wonen. En ja, het kan altijd beter en het vergt continu onderhoud. De gemeenteraad heeft hier een belangrijke taak in. Daar zou ik dan ook graag in de rol van raadslid aan bij dragen. Een nieuwe rol voor mij, maar passend in diezelfde drive die me al twintig jaar bij en rond de gemeente bezig houden.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

De heide en bossen rondom Hilversum zijn prachtig. Ze stralen rust uit en geven je geest de kans even mee te waaien met de wind. Brengt me altijd weer een glimlach.

Wat betekent D66 voor jou?

D66 betekent voor mij een partij waar ik mensen tref die weloverwogen hun mening blijven vormen over de kleine én grote dilemma’s in het leven. Er is ruimte voor het gesprek met een wederzijds respect voor elkaars standpunten. Het gedachtengoed staat niet in steen gehouwen, maar kan ontwikkelen met de tijd. De pragmatisme waar de partij op gestoeld is, stelt dat elke tijd en situatie om zijn eigen rede en oplossingen vraagt. En daar kan ik me goed in vinden.