Gerard Laenen over ‘Heumen praat mee’

In de afgelopen raadsperiode werd in Heumen een online platform voor inspraak door inwoners, ‘Heumen Praat Mee’, gelanceerd. Helaas werd eind 2021 besloten dit platform te schrappen. Gerard Laenen van D66 is het daar dus niet mee eens.

Gerard Laenen over ‘Heumen Praat Mee’

“Omdat er behoefte was om te bezuinigen en de gedachte dat ‘Heumen Praat Mee’ niet in een behoefte zou voorzien besloot de gemeenteraad van de gemeente Heumen om dit platform te schrappen.

Tegelijkertijd is er veel kritiek van inwoners van onze gemeente dat mogelijkheden om mee te praten over voorgenomen beleid veel te beperkt zijn. Die behoefte is er dus wel degelijk. Alleen moet je dan niet zo’n platform gebruiken voor onderwerpen die gewoon veel minder breed leven. Gebruik zo’n platform nou voor de dingen die er echt toe doen.

Daarom willen wij een nieuwe poging doen om ‘Heumen Praat Mee’ of een vergelijkbaar platform van de grond te krijgen. Meedoen is belangrijk, maar dan moet je daarvoor wel de middelen bieden.”

In de media

Dat dit onderwerp leeft bleek wel uit interesse van de media. Gerard Laenen werd voor de Gelderlander geïnterviewd en door GL8 media.