Edwin Verschoor

Edwin Verschoor - Beeld: D66 Heumen

Ik ben Edwin Verschoor, nu (eind 2021) 48 jaar en woon nu 2 jaar in het mooie Heumen. Na 5 jaar in de gemeente Montferland als commissie lid te hebben gewerkt stel ik me nu kandidaat voor D66 voor de gemeenteraad van Heumen.

  • 50 jaar
  • Renkum
  • Heumen
  • Hij/hem

In Montferland was ik lid van de commissie maatschappij en organisatie. Daar waren we de laatste jaren bijvoorbeeld bezig met de plek van de brede school en verharde wandelpaden voor rolstoelgebruikers en familie.

Mijn hart ligt bij het sociale domein en bij de jongeren in onze gemeente. Ik wil me graag inzetten voor sportmogelijkheid voor jong en oud en educatieve activiteiten in onze bibliotheek.

Dat is zeker de dijk langs de Maas bij Heumen. Het is het uitzicht op de rivier die zo bepalend is voor onze gemeente en die ook nog eens de grens vormt van onze provincie. En het water trekt mij sowieso aan.

Een goede gemeente heeft een luisterend oor voor haar burgers. Als aankomende en huidige raadsleden zullen we samen moeten luisteren wat er in de buurten leeft en ons open stellen voor ideeën vanuit de samenleving.

Wat zijn drie zaken die jij zou willen veranderen?

  • We moeten een luisterend oor hebben voor de inwoners.
  • Zorgen dat iedereen meetelt. Of je nu uit een land komt waar je vandaan hebt moeten vluchten of je bent de bakker op de hoek. Je bent jong of je bent oud. Iedereen moet gehoord, geaccepteerd en gerespecteerd worden.
  • Sport, educatie en welzijn moet toegankelijk zijn voor iedereen.

Ik ben al meer dan 11 jaar lid van D66 en voel me prettig bij D66 vanwege het sociaal-liberale gedachtengoed. Iedereen telt mee en niemand wordt uitgesloten. Belangrijk voor mij en belangrijk voor D66.