Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)
Het Spaarne met zijn steeds wisselende perspectief. Bovendien een gezellige plek in de zomer en prachtig verstild in de andere seizoenen. En als we dan een keer kunnen schaatsen ….
Paul Nielen (1964) wil zijn opgedane ervaring in het bedrijfsleven inzetten voor het maatschappelijk belang.
Al meer dan 30 jaar houd ik mij in verschillende rollen bezig met het beoordelen van business cases. Mijn perspectief was/is die van financier, adviseur, ondernemer of investeerder. De publieke zaak komt soms zijdelings aan bod maar is nooit het primaire gezichtspunt geweest. Graag verander ik mijn perspectief waarbij ik mijn ervaring in het bedrijfsleven inbreng.
Opvallend is dat het politieke debat meer op polarisatie lijkt te zijn gericht terwijl in de zakenwereld verbinding leidend is; je wilt immers tot zaken komen en een faire deal sluiten want je wilt met elkaar door. Getting things done en niet eindeloos blijven hangen in dezelfde groef. Voortschrijdend inzicht en compromisbereidheid. Ik hoop daar een bijdrage aan te leveren.
Daarnaast: geld is middel en geen doel. Wij streven naar een mooiere samenleving waarin individuele ontwikkeling op een hoger plan wordt gebracht. Kunst & cultuur, actief of passief genoten, zijn hiervoor dé aangewezen middelen.
Het Spaarne met zijn steeds wisselende perspectief. Bovendien een gezellige plek in de zomer en prachtig verstild in de andere seizoenen. En als we dan een keer kunnen schaatsen ….
Wij vervullen een prachtige woonfunctie in onze regio. Bij wonen hoort ook vrije tijdsbesteding. De recreatiemogelijkheden – ook voor de bewoners van omliggende gemeenten – zouden wij verder kunnen ontwikkelen. Denk aan ons water en ons groen.
Iedereen is vrij, maar we laten niemand vallen. De slogan verbindt de behoefte aan individuele ontwikkeling waarbij wij er collectief voor zorgen dat mensen in staat zijn het beste uit zichzelf te halen. En niemand door de ondergrens zakt.
Wij zijn open en eerlijk, gaan het debat aan vanuit de behoefte om te verbinden maar respecteren ieders eigen keuze.
The Truth about the Harry Quebert Affair van Joel Dicker. Een sublieme vertelling die de fantasie prikkelt omdat niets is wat het lijkt. Een les in loskomen van overtuigingen.
De opening van het huis van Pieter Teyler. Het Teylers museum blijft een plek van verwondering en verleiding. Je blijft er binnen lopen om de verbinding te zien tussen kunst, geschiedenis en wetenschap.