Verkiezings-programma
‘Gezond optimisme’

Het verkiezingsprogramma in 1,5 minuut

D66 Goirle Beeld: Saskia Moerman

Een ijzeren wet in de politiek is: Alle politiek is lokaal. In Nederland ligt het hart van de politiek steeds nadrukkelijker en steeds meer binnen de grenzen van de gemeente. Als kersverse raadsleden van de gemeente Goirle hebben wij gezien hoe dat werkt. De belangrijkste vraag moet steeds zijn: ‘Wat betekent dit voorstel voor mensen in hun dagelijkse leven, in hun directe omgeving?’

Het is van groot belang dat mensen kunnen meebeslissen over de indringende keuzes waar gemeenten voor staan. Geven we voldoende ruimte aan duurzame initiatieven? Kan iedereen werk vinden die bij zijn of haar talenten past? Worden zorg en ondersteuning van ouderen, kwetsbaren en gehandicapten op maat geleverd? Krijgt de gemeente het voor elkaar genoeg woningen te bouwen voor iedereen? Houdt de gemeente financieel het hoofd boven water? Kunnen inwoners in de toekomst nog meebeslissen over hoe hun dorp of stad eruitziet?
Wij zijn van mening dat het kan. Op lokaal niveau heeft D66 Goirle laten zien problemen op te lossen. D66 Goirle is de partij van levende idealen, niet van vastgeroeste ideologie. Wij zijn doeners zonder dogma’s. D66 Goirle geeft antwoord op de vragen van nu, met de inzichten van nu en het oog op de toekomst.

In dit verkiezingsprogramma staan plannen en ideeën voor de komende vier jaar. Geen valse beloftes, maar geloofwaardige politiek. De politiek van vernieuwing, verandering en verbinding. De politiek van hoop en van een uitgestoken hand.