Gertjan Tillema gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen

Gertjan Tillema is door de leden van D66 Enschede tot lijsttrekker gekozen voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022.

Gertjan Tillema is op dit moment fractievoorzitter van D66 Enschede en is daarnaast verantwoordelijk voor de portefeuilles Leefomgeving, Mobiliteit en Stadsdeel Oost. In het dagelijks leven is hij werkzaam als teamleider bij een technologiebedrijf in Haaksbergen en woont hij in Oikos met zijn vrouw en kinderen.

De uitdagingen voor Enschede zijn groot, aldus Tillema: “Ik zie de tweedeling in de stad toenemen. Met veel Enschedeërs gaat het goed, maar teveel mensen missen de boot. Het mag niet zo zijn dat de plek waar je wieg staat van invloed is op hoe gezond en gelukkig je kunt worden. Problemen worden van generatie op generatie doorgegeven. Met meer kansengelijkheid wil ik een einde maken aan deze tweedeling”.

Het bestuur kijkt terug op een spannende lijsttrekkersverkiezing met drie kandidaten. Ook Vic van Dijk en Iris Bloemhof stelden zich verkiesbaar voor het lijsttrekkerschap. Beiden zijn op dit moment raadsleden voor D66 Enschede. Afdelingsvoorzitter Maria Walters: “Na een intern debat hebben onze leden hun keuze gemaakt. Onder aanvoering van Gertjan Tillema gaan wij de komende periode vol vertrouwen op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen.”

Over D66 Enschede

Op dit moment is D66 in de gemeenteraad vertegenwoordigd met 5 van de 39 raadszetels. Raadsleden zijn Gertjan Tillema, Margarita Jeliazkova, Jasper Kerkwijk, Iris Bloemhof en Vic van Dijk. Ook neemt D66 Enschede deel aan het college van Burgemeester en Wethouders. Wethouder June Nods is sinds 3 februari 2020 wethouder in Enschede. Ze heeft de portefeuille overgenomen van Eelco Eerenberg, nadat hij wethouder in Utrecht werd. Zij is onder andere portefeuillehouder Financiën, Economie (incl. projecten Kennispark en Technology Base Twente), Innovatie, Jeugd (incl. Jeugdwet ), Onderwijs, Educatie en Studentenbeleid.