Doe mee!

Wil je meedoen bij D66? Dat kan op verschillende manieren. Kom bijvoorbeeld eens langs bij een van onze borrels, bezoek onze inhoudelijke avonden of neem deel aan onze campagnes!

Beeld: D66 Enschede

Bezoek onze bijeenkomsten

D66 organiseert regelmatig bijeenkomsten in Enschede, bijvoorbeeld lezingen en debatavonden. In onze agenda of onze nieuwsbrief vind je wanneer en waar deze worden gehouden.
Onze bijeenkomsten zijn toegankelijk voor iedereen: leden, niet-leden, D66-fans of kritische volgers.

Word lid

Word lid van D66 en help mee Nederland en Enschede beter te maken.

Word actief bij D66 Enschede

De afdeling van D66 in Enschede kan niet bestaan zonder actieve leden. Waarschijnlijk zijn de fractieleden, de vertegenwoordigers van D66 in de gemeenteraad, de bekendste. De activiteiten van de afdeling worden georganiseerd door vrijwilligers. De meeste hiervan zijn lid van één of meerdere commissies.
Heb je interesse om actief te worden bij D66 Enschede? Stuur een e-mail naar [email protected], dan bekijken we samen wat je leuk lijkt, wat bij je past en wat er te doen is!

Themagroepen

De gemeenteraadsfractie in Enschede heeft een aantal themagroepen in het leven geroepen. In deze themagroepen bespreken we actuele lokale politieke onderwerpen rondom een bepaald thema. Heb jij kennis, kunde of interesse voor een van deze thema’s, dan is meedoen in zo’n groep wellicht iets voor jou.

Themagroep Cultuur
Een gevarieerd en toegankelijk cultureel aanbod is essentieel voor een bruisende stad als Enschede. Vind jij het leuk om inhoudelijk mee te denken over kunst, cultuur en evenementen? Dan is de themagroep Cultuur wellicht iets voor jou! Meer weten? Neem dan contact op met raadslid Linsey van der Veen ([email protected]).

Themagroep Duurzaamheid
Er speelt van alles rondom duurzaamheid in Enschede. Hoe gaan we de doelen van de RES (Regionale Energiestrategie) toch halen? Komen er windmolens? Waar en hoe leggen we zonnevelden aan? Willen we een eigen energiemaatschappij? Hoe verduurzamen we woningen en maken we Enschede toekomstbestendig? Hoe zorgen we voor genoeg groen in onze stad en strijden we tegen hittestress? Allemaal belangrijke thema’s waar we graag over met leden in gesprek gaan. Vind je dit dus interessant? Dan is de themagroep Duurzaamheid ongetwijfeld iets voor jou! Meer weten? Neem dan contact op met raadslid Maschja Baas ([email protected]).

Themagroep Inclusieve Samenleving
Een wereld waarin ruimte en plek is voor alle kleuren, leeftijden, genders, handicaps en seksuele gerichtheden. Daar willen wij ons voor inzetten. Wat is belangrijk voor een samenleving waarin iedereen zichzelf kan en mag zijn? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen mee kan doen en gezien wordt? Vind jij het leuk hier inhoudelijk over mee te denken?  Dan is de themagroep Inclusieve Samenleving wellicht iets voor jou! Meer weten? Neem dan contact op met raadslid Linsey van der Veen ([email protected]).
 
Themagroep Kansrijk opgroeien, leren en studeren
Kansengelijkheid was tijdens de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen ons belangrijkste verkiezingsthema. Ondanks dat we enorm trots zijn op het structurele jaarlijkse budget van 3 miljoen euro, wat er mede dankzij D66 is gekomen, zijn we er nog niet. Thema’s als kansengelijkheid in de eerste 1000 dagen, laaggeletterdheid, zonder ontbijt naar school, succesvol kunnen studeren en willen blijven in Enschede zijn nog steeds belangrijke thema’s waar genoeg stappen te nemen zijn. Vind jij deze onderwerpen ook interessant? Doe dan mee en meld je aan voor de themagroep Kansrijk opgroeien, leren en studeren. Meer weten? Neem dan contact op met raadslid Maschja Baas ([email protected]).

Themagroep Mooi Enschede
Wij vinden het aangezicht van Enschede belangrijk. De themagroep Mooi Enschede houdt zich bezig met alles wat met architectuur te maken heeft. Vind je het leuk om hier inhoudelijk over mee te denken? Dan is de themagroep Mooi Enschede wellicht iets voor jou! Meer weten? Neem dan contact op met raadslid Gertjan Tillema ([email protected]).

Doneer nu!

Niet iedereen heeft de tijd of de mogelijkheid om zelf vrijwilliger te zijn. Steun ons dan met een financiële bijdrage!