Sigrid, we nemen jouw stokje over.

Nederland verliest de beste premier die het nooit heeft gehad. Sigrid Kaag, een vrouw met lef, nuance, rede. Een vrouw die altijd in gesprek blijft, die luistert en verbindt. Die zoekt naar wat wel kan, in plaats van niet.

Langs de lijnen van de inhoud, voor de zaak, voor Nederland. Een vrouw die niet polariseert, niet kiest voor haar eigen belang, die niet wegloopt voor haar en onze verantwoordelijkheid.

Dat juist ook zij, een boegbeeld zoals onze Els Borst, de politiek verlaat. Niet omdat ze het kabinet laat klappen, maar door continue laster, haat, intimidatie en bedreiging. Mede omdat ze vrouw is. Onacceptabel.

We zijn er kapot van, maar ook strijdlustig. Dat haat en intimidatie kan winnen in Nederland is niet het Nederland dat wij willen zijn. Wij verliezen een boegbeeld voor velen. Het Els Borst Netwerk groeide en floreerde de afgelopen jaren, omdat Sigrid Kaag inspireerde. En dat is misschien nog wel het grootste gemis: een krachtige vrouw met lef, daar hebben we meer van nodig. Juist nu.

Sigrid, bedankt voor jouw leiderschap. Je blijft een boegbeeld. Voor vrouwen, meisjes en alle anderen die willen dat Nederland vooruit gaat. Je hebt vele deuren geopend, vele mensen geïnspireerd en altijd gecombineerd met inhoud. Je betaalde er een grote prijs voor, dankwoorden schieten hiervoor altijd te kort, maar weet wel dat alle zaadjes die je hebt geplant, verder groeien! We nemen jouw stokje over. We zijn met velen.