Fractie D66 Eindhoven weer op volle sterkte

Tijdens de raadsvergadering van 14 februari zijn commissieleden Ellen Hezemans en Odette Rooijmans ontheven uit hun functie. Ze waren allebei sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 commissielid. De vacante posities worden ingevuld door Joost Geertman en Marieke Onstenk-Peeters. Joost is 14 februari beëdigd, Marieke zal 14 maart beëdigd worden in de gemeenteraad. Daarmee is de fractie van D66 Eindhoven weer op volle sterkte.

Ellen Hezemans

Ellen is een geboren en getogen Eindhovense met veel enthousiasme en met een enorme liefde voor Eindhoven. Na zich ingezet te hebben voor D66 als afdelingsbestuurslid en in het campagneteam, kandideerde ze zich voor het raadslidmaatschap. Als commissielid zette ze zich in voor een beter Eindhoven en maakte ze zich onder andere hard voor kansengelijkheid, jongeren, verenigingen en sport. Helaas is Ellen genoodzaakt haar functie neer te leggen vanwege persoonlijke omstandigheden. Het werken aan haar eigen welzijn heeft nu prioriteit. We wensen Ellen veel sterkte en hopen haar in de toekomst weer vol energie en enthousiasme bij D66 of in het stadhuis te zien.

Odette Rooijmans

Odette is binnen D66 een oude bekende. In de periode 2014-2018 was ze al de fractiemedewerker van de toenmalige fractie en ze is binnen D66 al langere tijd een bekend gezicht bij bijeenkomsten. Odette zit in de haarvaten van de stad, o.a. via bestuursfuncties bij buurtverenigingen. Met veel enthousiasme meldde ze zichzelf aan als commissielid. Ze beet zich vast in bestemmingsplannen en dacht actief mee op de andere dossiers. Helaas is ook Odette genoodzaakt haar functie neer te leggen wegens persoonlijke omstandigheden waardoor haar aandacht bij haar gezin nodig is. We wensen Odette en haar familie veel sterkte en hopen ook haar weer terug te zien in betere tijden.

Joost Geertman

Met Joost krijgen we een stuk ervaring terug in de fractie. Joost was van september 2019 tot maart 2022 al commissielid voor D66 Eindhoven. In deze periode was hij woordvoerder op het sociaal domein. Hij heeft zich hardgemaakt voor een humane opvang van dak- en thuislozen en was hij kritisch over de organisatie van het sociaal domein en oplopende wachttijden voor inwoners. Nu zal hij zich in gaan zetten op het ruimtelijk domein, onder andere door zich in te zetten voor voldoende woningen voor studenten, starters, gezinnen en ouderen. We zijn blij dat we Joost opnieuw welkom mogen heten in onze fractie.

Marieke Onstenk-Peeters

Marieke is een nieuw gezicht in de fractie en het stadhuis. Marieke is politiek actief geworden door het initiatief “Raad zoekt Vrouw” en heeft met een aantal andere vrouwen feedback gegeven op de wijze van debatteren in de Eindhovense politiek. Marieke is binnen D66 één van de drijvende krachten achter de werkgroep Sociaal Domein en het Sociaal Debat Eindhoven. Het eerste sociaal debat was mede dankzij haar een groot succes met inspirerende sprekers en vele bezoekers. Nu maakt Marieke de stap naar de politiek. Ze zal zich in gaan zetten voor het sociaal domein, onder andere voor een stevige sociale basis en de WMO. We heten Marieke van harte welkom en wensen haar veel succes in haar nieuwe rol. 

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.