Actief worden binnen D66 Eindhoven

Mooi dat je interesse hebt om actief te worden binnen onze afdeling!
Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste leden die mee willen denken. Of je nu alleen kennis wilt maken met andere leden, graag meepraat over verschillende thema’s of juist een idee hebt dat je uit wilt voeren. Hieronder lees je meer over verschillende zaken die je kunt doen binnen D66 Eindhoven
Het maakt niet uit of je veel of geen politieke ervaring hebt, neem gewoon laagdrempelig contact met ons op via [email protected] of kom langs bij één van onze activiteiten.

Werkgroepen

Heb je speciale belangstelling voor een van de onderstaande thema’s? Dan is deelname aan één van de volgende werkgroepen wellicht iets voor jou! Binnen D66 Eindhoven zijn de volgende werkgroepen actief:

– Wonen
– Sociaal domein, zorg
– Economie, Brainport
– Onderwijs, Cultuur (incl kunst en design) & Sport
– Duurzaamheid, klimaat, energietransitie

De werkgroepen komen ongeveer 1 avond per maand samen om de actualiteit rondom het thema te spreken. In elke werkgroep zit een raadslid en/of commissielid met de betreffende portefeuille, die zo de schakel vormt met de actuele gemeentepolitiek. In de werkgroep is er ook ruimte om activiteiten zoals debatten, informatieavonden of werkbezoeken te organiseren voor de leden van de afdeling. Kortom: lidmaatschap van een werkgroep combineert inhoud en gezelligheid! Specifieke kennis of ervaring is niet nodig, interesse en nieuwsgierigheid is genoeg.
Als je aansluit bij een werkgroep bepaal je uiteraard zelf je tijdsinvestering.
 
Je kunt je voor één of meer werkgroepen aanmelden door een mailtje te sturen naar Mitchel Eijkemans. Je kunt ook bij hem terecht voor meer informatie over de werkgroepen.

Fractie D66 Eindhoven

Onze fractie vertegenwoordigt de inwoners van Eindhoven in de gemeenteraad, met als opdracht om de ambities in ons verkiezingsprogramma zo veel als mogelijk te realiseren.
Wil je een keer een gemeenteraadsvergadering bijwonen, of heb je andere vragen? Je kunt de fractie bereiken via: [email protected]

Bestuur D66 Eindhoven

De belangrijkste taak van het bestuur is om de Eindhovense D66-afdeling goed te laten functioneren: zorgen voor een afdeling waar het leuk en interessant is om lid te zijn, leden de mogelijkheid bieden om actief te worden in de lokale politiek, en de fractie ondersteunen en uitdagen om de ambities in ons lokale verkiezingsprogramma zo veel als mogelijk te realiseren.

Momenteel staat er een vacature open als algemeen bestuurslid. Verschillende portefeuilles kunnen hierin ingevuld worden. Bijvoorbeeld campagne, ledenwerving en -binding, talentontwikkeling, enz. Interesse of vragen, mail ons!
Je kunt het bestuur bereiken via: [email protected]

Campagne

Wil jij ook dat D66 zo veel mogelijk zetels behaald om onze idealen te kunnen realiseren? De campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen staat alweer voor de deur en daarbij kunnen we elke hulp goed gebruiken om samen zoveel mogelijk mensen te kunnen overtuigen om op D66 te stemmen.

Omdat vele handen licht werk maken, hopen we op zoveel mogelijk vrijwilligers om de campagne te ondersteunen. Wil je hierbij helpen? Stuur dan een mail naar [email protected]. We kunnen je hulp goed gebruiken ook als je maar een paar keer beschikbaar bent of als je alleen wat flyers in je eigen wijk kunt rondbrengen!

Ook zoeken we nog mensen om de campagne-commissie te versterken, dus laat het vooral weten als je het leuk vindt om te helpen in de coördinatie. Samen met alle vrijwilligers gaan we dan zorgen dat de campagne in Eindhoven een groot succes wordt!

Ik wil graag kennismaken met andere D66-leden in Eindhoven

D66’ers uit Eindhoven en omgeving ontmoeten elkaar tijdens lokale activiteiten en bijeenkomsten. Ons advies: bekijk de agenda, kies een onderwerp dat je interessant lijkt en sluit aan bij een bijeenkomst! Aarzel niet, je bent van harte welkom! Met name de borrels zijn ideale gelegenheid voor nieuwe leden om op een informele manier kennis te maken.
Heb je graag dat iemand je wegwijs maakt? Geen probleem! Iemand van het bestuur zal je met plezier rondleiden en introduceren bij onze leden. Geef je op via dit formulier.

Ik vind het interessant om (af en toe) iets te organiseren

D66 Eindhoven draait op vrijwilligers die wat vrije tijd beschikbaar stellen aan de Eindhovense politiek. Je kunt actief worden op een manier die jou aanspreekt. Zo kun je bijvoorbeeld meehelpen bij het organiseren van activiteiten, kun je een bijeenkomst organiseren over een specifiek onderwerp waarvan jij vindt dat het aandacht verdient, of kun je in aanloop naar de volgende verkiezingen meehelpen bij de verkiezingscampagne.
Stuur een e-mail naar [email protected] en iemand van het bestuur neemt contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Ik wil me graag informeren over actuele politieke vraagstukken in Eindhoven

Als je het interessant vindt om mee te denken met onze fractie dan is het volgen of ondersteunen van de fractie mogelijk interessant voor jou. Je kunt je hierop oriënteren door als gast en toehoorder een fractievergadering bij te wonen. Deze vindt wekelijks plaats op maandagavond in het Stadhuis.
Stuur een e-mail naar [email protected] en iemand van de fractie neemt contact met je op om te bespreken wat de eerstvolgende mogelijkheid is om een fractievergadering bij te wonen.

Maar ik ben nog geen lid van D66

Dat is geen enkel probleem! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of schuif aan bij een van onze activiteiten. De aanwezige leden vertellen graag over hun betrokkenheid bij D66 Eindhoven. Voor vragen kun je altijd contact opnemen via [email protected]

Landelijk Bureau D66

Het Landelijk Bureau is verantwoordelijk voor de organisatorische kant van de partij en voert vele taken uit die noodzakelijk zijn voor het functioneren van D66. Zij treedt dienstverlenend op voor de leden, afdelingen en regio’s en is verantwoordelijk voor alle verenigingszaken. Op het Landelijk Bureau werken ongeveer 30 mensen die bij de partij in dienst zijn. In campagnetijd worden extra medewerkers ingezet.

Bezoek- en postadres
Landelijk Bureau D66
Lange Houtstraat 11
2511 CV Den Haag

Telefoonnummer
070-3566066