Joost Geertman

Joost Geertman - Beeld: Raoul Hollants

Joost Geertman is raadscommissielid in de Eindhovense gemeenteraad voor D66. Daarnaast is hij werkzaam als projectmanager bij Renewi.

  • 32 jaar
  • Eindhoven
  • Eindhoven
  • Hij/hem

Voor mij is Eindhoven de stad waar ambitie, creativiteit, en gelegenheid samenkomen. Een stad waar iedereen altijd met open armen wordt ontvangen en zich thuis kan voelen.

Dat heeft ons ontzettend veel moois gebracht zoals:
– Werkgelegenheid; de stichting van Philips
– Huisvesting; de ontwikkeling van wijken als ’t Philipsdorp en ‘t Drents Dorp
– De Etos

De stad verandert dan ook constant.

Ik ben zelf geboren op de Gabriël Metsulaan, en woon nu op de Karel de Grotelaan. Het verschil tussen het heden, de toekomst, en het verleden van deze straten is ontzettend groot, in de positieve zin.

Eindhoven is de 5e grootste stad van Nederland, en een economische motor. Helaas zijn we niet de “slimste regio” wanneer het over het Sociaal Domein gaat, maar daar zou ik graag verandering in brengen. Het uitgangspunt van de zorg zou moeten zijn dat de zorgvraag centraal staat, en vervolgens pas in welk kader dat past. Geef mensen de zorg die ze nodig hebben.

Smart City biedt ons de kans om kansengelijkheid te bevorderen, maar ook om duidelijk grenzen te stellen zodat er naast het stimuleren ook sprake is van reguleren.

Wat is je lievelingsplek in Eindhoven?

De markt van het Gerardusplein, goede herinneringen aan mijn opa.

Welke kansen zie jij voor Eindhoven?

Herziening van het woonbeleid.
Sociaal Domein waar naar de behoeften wordt gekeken.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • De wijze van communicatie.
  • Toegankelijkheid.
  • Mogelijkheden voor inwoners om meer bij te dragen.

Wat betekent D66 voor jou?

Samen zorgen voor een inclusieve samenleving waarin vertrouwen in mensen belangrijker is dan regels, en waarin iedereen de vrije keuze heeft.