Kinderhartchirurgie blijft in Groningen!

Minister Kuipers (D66) kiest daarmee voor het Noorden! En dat is niet meer dan terecht. Want zorg in de regio doet er toe. Dat snappen wij in Drenthe als geen ander.

Na overhaast traject nu zorgvuldig onderzoek.

Na het overhaaste traject van voormalig minister de Jonge (CDA), dat voor veel onrust zorgde in het Noorden, zijn we heel blij dat minister Kuipers na zorgvuldig onderzoek nu de knoop heeft doorgehakt, aldus landelijke en regionale media.

Want waar de kinderhartchirurgen het al lang over eens waren, de complexe hartzorg voor kwetsbare patiënten moest geconcentreerd worden.
Omdat het de kwaliteit en continuïteit van zorg ten goede zou komen.
Ze kwamen er alleen zelf niet uit.

Motie Wieke
Paulsuma over
regionale context

Dat minister Kuipers nu een besluit neemt is daarom vooral heel goed voor patiënten en hun dierbaren. Dat de motie van partijgenoot Wieke Paulusma in de Tweede Kamer, om ook de regionale context mee te nemen in de analyse, de doorslag heeft gegeven voor Groningen is voor het Noorden fantastisch.

We wensen het UMCG – Universitair Medisch Centrum Groningen veel succes!

D66 heeft 💚 voor ’t Noorden.

Reactie Anry Kleine Deters

“Het Noorden heeft laten zien hoe belangrijk het kinderhartcentrum voor de regio is. Niet alleen voor de zorg voor patiënten uit heel Noord-Nederland maar ook voor de werkgelegenheid in dit gebied.

We zijn heel blij met de keuze van minister Kuipers, vooral voor patiënten want die verdienden duidelijkheid. Het Noorden zal zich van zijn beste kant laten zien aldus Kleine Deters. Voor de patiëntjes die nu komen maar ook hun ouders of verzorgers.”