D66 wil door met Donja en Dolf

Dolf Smolenaers - Beeld: RV Frankena

Zondagmiddag heeft D66 De Bilt het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst gepresenteerd voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Dolf Smolenaers wil aanblijven

Dat Donja Hoevers lijsttrekker wordt, was reeds eerder bekend gemaakt. Huidig wethouder Dolf Smolenaers zou graag aanblijven en is daarom ook verkiesbaar. In totaal staan er 25 bekende namen op uit verschillende kernen. Genoeg te kiezen dus.

Breed gewortelde lijst

Donja Hoevers: “Het is een sterke lijst geworden, klaar om het progressieve en optimistische geluid van D66 te laten horen. De tijd van uitstellen en afwachten is voorbij. Deze groep is breed geworteld in onze kernen en er zijn nieuwe namen met frisse ideeën en ervaring uit andere gemeenten. We krijgen een top team in De Bilt, tijd om weer de grootste te worden!” 

Stevig programma op duurzaamheid, wonen en onderwijs

Ook het verkiezingsprogramma is nu bekendgemaakt. Inhoudelijk stevig op de thema’s duurzaamheid, wonen en onderwijs. Cultuur blijft een belangrijke motor in onze samenleving. Het D66 kompas ‘Laat iedereen vrij, maar laat niemand vallen’ is duidelijk door vertaald naar de praktijk in onze gemeente. De afgelopen jaren heeft de D66 wethouder een groot aantal woningbouwprojecten gestart en de gemeentelijke financiën op orde gebracht. Dolf Smolenaers: “het fundament is gelegd, ik zou nu graag letterlijk verder gaan met bouwen aan onze gemeente”.

Tweede Kamerlid Anne-Marijke Podt uit Utrecht was zondagmiddag digitaal aanwezig bij de presentatie en was zeer positief over het programma en het team.