Grachtenbankjes en deelauto’s

In de vergadering van 28 mei heeft de stadsdeelcommissie twee adviezen van D66 aangenomen. Een ervan gaat over bankjes op de vernieuwde Herengracht, de ander over deelvervoer op Oostenburg.

Grachtenbankjes

Op het vernieuwde deel van de Herengracht 1-103 staan nu nog geen bankjes, maar D66 adviseert het stadsdeelbestuur samen met PvdA en GroenLinks om het draagvlak voor eventuele bankjes mee te nemen in de leefbaarheidsmonitor in het gebied. Bankjes kunnen overlast tot gevolg hebben, maar ze kunnen ook het buurtgevoel vergroten door plekken van sociale interactie en ontmoeting te zijn. Je leest het hele advies hier.

Beeld: Bankjescollectief

Deelvervoer

Hoewel er onder bewoners in de autoluwe wijk Oostenburg op de Oostelijke Eilanden behoefte aan deelauto’s bestaat, is er nu nauwelijks plek voor deze auto’s. D66 adviseert samen met PvdA om mogelijkheden voor het faciliteren van deelvervoer in de wijk te verkennen. Het hele advies vind je hier.

Bestuurder wordt wethouder

Stadsdeelbestuurder namens GroenLinks, Micha Mos, wordt wethouder in Almere. Over zijn opvolging is nog niets bekend.

Meedenken?

Wil je meedenken? Stuur je input over alles dat je bezighoudt in je buurt of het Centrum naar de stadsdeelcommissieleden Diederik Brink ([email protected]) of Jeantine van der Feest ([email protected]) (of allebei).

De eerstvolgende vergadering is op 11 juni.