Vertrek wethouder Shula Rijxman

Zojuist heeft Shula Rijxman wethouder Zorg, Publieke gezondheid & Preventie, ICT, Lokale Media en Deelnemingen, haar functie neergelegd. Lees hier haar verklaring, de reactie van Reinier van Dantzig, en die van de D66-gemeenteraadsfractie.

Verklaring Rijxman

Dinsdag 21 februari heb ik in het college van burgemeester en wethouders gezegd dat ik heb besloten te stoppen als wethouder. Graag wil ik de medewerkers bedanken met wie ik in de afgelopen maanden heb samengewerkt. Dit geldt uiteraard ook voor de raad, de collega´s van D66, mijn collega-wethouders en de burgemeester. Ook buiten het stadhuis trof ik veel betrokken en enthousiaste professionals en vrijwilligers die mij vertelden over hun ambities en hun noden bij het werken voor de inwoners van Amsterdam.

Ruim acht maanden geleden ben ik met veel energie begonnen aan deze opdracht. Ik was zeer gemotiveerd om bij te dragen aan het welzijn van de Amsterdammers. Ik ging ervan uit dat daarbij mijn ervaring als ondernemer en bestuurder in combinatie met die van de mensen die al langer werken in het publieke bestuur een meerwaarde zou opleveren.

Ik kom tot de conclusie dat er onvoldoende ruimte is om de dingen te doen op een manier die effectief is en die aansluit bij wie ik ben en wil zijn. Amsterdammers hebben recht op goede zorg en op kwaliteit bij alle dienstverlening vanuit de lokale overheid. Mijn ideaal was en is om hier een bijdrage aan te leveren, maar in de praktijk ben ik te vaak onderwerp van gesprek.

Het wethouderschap in Amsterdam past minder goed bij me, dan ik van tevoren heb gedacht. Ik voel mij niet meer lekker in de rol en daar heb ik vandaag mijn conclusie uit getrokken.

Met vriendelijke groet,
Shula Rijxman

Reactie Reinier van Dantzig:

Voor het besluit van Shula kan ik alleen maar respect en begrip opbrengen. Wanneer een bestuurder zich niet lekker in diens rol voelt, past het om de functie neer te leggen.

Shula heeft zich met hart en ziel ingezet voor de de stad Amsterdam. Daar dank ik haar voor en voor haar moedige beslissing vandaag.

Reactie D66-fractie

Als fractie respecteren wij haar besluit, en wij hebben waardering voor haar verklaring. In de afgelopen maanden heeft Shula zich met energie ingezet voor de stad Amsterdam. Daarbij heeft zij zich hard gemaakt voor de goede zorg van Amsterdammers. 

We zijn haar dankbaar voor haar werk in de afgelopen acht maanden en wenst haar alle geluk in de toekomst. 

Ilana, Elise, Suleyman, Rob, Erik, Marja, Anne, Alper en Morillio