Elise Moeskops

Beeld: D66

Ontmoet raadslid Elise Moeskops!

  • 41 jaar
  • Amsterdam

Ik ben Elise Moeskops op 17 februari 1983 geboren te Bunnik. Na een middelbare school in Utrecht werd het studeren in Amsterdam, waar ik nooit meer weg wilde. Al hebben de liefde en de woningmarkt me een jaartje verleid naar Broek in Waterland. 

Een tijdje forens gespeeld terwijl ik werkte bij een wijnleverancier. De logistiek in de stad werd in die tijd steeds ingewikkelder. Het uren vast staan op de gracht achter een bezorger, het mijden van de Overtoom in de spits. Ik was blij toen ik weer woonde en werkte in Amsterdam en mijn fiets weer mijn hoofd vervoer werd. Ik ging ondernemen in de gastronomie; inmiddels twee restaurants en een bureau dat eet- en drinkmerken ondersteund.

Op de fiets naar dansvoorstellingen, muziek en veel uit eten. Ik geniet nog steeds met volle teugen van het wonen in hartje stad. Dat wil ik zo houden, ook voor mijn buurvrouw die slecht ter been is of mijn vrienden met jonge kinderen.

Een duurzame bevoorrading van de stad, in een schone lucht doorfietsen of in rust een stuk wandelen. Het buiten is van ons allemaal, de plek waar we elkaar ontmoeten en de stad maken.