Jorian van Schagen

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.

Jorian van Schagen is raadslid namens D66 in de Amsterdamse gemeenteraad. Hij zet zich op diverse manieren in als vrijwilliger. Zo is hij voorzitter van stichting PrEPnu en van de Raad van Advies van Aidsfonds Soa Aids Nederland. Daarnaast is hij voorzitter van het landelijk regenboognetwerk van D66; PRIDE66. Als je de Amsterdamse en een regenboogvlag uit het raam ziet hangen in de Haarlemmerbuurt is de kans groot dat je weet waar hij woont.
 
Hij was hiervoor zo’n acht jaar lang de politiek adviseur (PA) van locoburgemeester Kukenheim en diverse wethouders van Amsterdam. Het eerste half jaar als PA werkte hij voor de wethouder Duurzaamheid en Groen van Amsterdam. Het eerste project waar hij aan werkte was het aanscherpen van de milieuzones voor een uitstootvrij Amsterdam in 2025. Daarnaast werd er grote vaart gemaakt met het aanleggen van elektrische oplaadpunten voor auto’s (dat waren er toen nog niet zoveel). Ook werd er toen hard gewerkt aan het vergroenen van daken en er zonnepanelen op laten leggen. Hij heeft dus ervaring met de portefeuilles die hij gaat behandelen in de gemeenteraad.
 
De afgelopen jaren heeft hij met veel verschillende portefeuilles gewerkt. Bijvoorbeeld Zorg en Publieke gezondheid ten tijde van het failissement van het Slotervaart Ziekenhuis en tijdens de Coronacrisis. Maar ook Onderwijs, MBO, Diversiteit, Jeugdzorg, Preventie Jeugdcriminaliteit, Sport, Vluchtelingen en Integratie, Kunst & Cultuur, Deelnemingen, ICT en Lokale media. Hij weet dus hoe de overheid werkt en wil dit graag gebruiken in z’n werk als gemeenteraadslid komende periode.

  • 39 jaar
  • Amsterdam