Ervaring en verfrissing vormen samen een evenwichtig en krachtig team!

D66 heeft de definitieve kandidatenlijst gepresenteerd voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Een lijst van bevlogen en talentvolle mensen met een passie om Amstelveen nog beter en mooier te maken. De top van de lijst bestaat uit een evenwichtige combinatie van kandidaten met geruime ervaring in de gemeenteraad en nieuw verfrissend talent.

Lijsttrekker is Floor Gordon, in het college van B&W wethouder van onder andere Ruimtelijke Ordening, Duurzaamheid en Economische Zaken. Zij werd in juni al door de leden gekozen. Op nummer twee staat Harmen van der Steenhoven, de huidige fractievoorzitter van D66 Amstelveen en directeur-eigenaar van een adviesbureau. Op plek drie staat Saloua Chaara, werkzaam bij het ministerie van SZW en in de gemeenteraad woordvoerder onderwijs en jeugd. Tawros Aslanjan op plek vier is de huidige fractie woordvoerder ruimtelijke ordening en wonen en werkzaam als zelfstandig ondernemer.

Op de vijfde en zesde plek staan twee nieuwe gezichten op de lijst. Driss Aarabi werkt als rijksambtenaar bij het ministerie van Financiën. Hij heeft drie kinderen in de basisschoolleeftijd en is actief bij basketbalclub MBCA. Leefbaarheid, samenleven, milieu en financiën zijn onderwerpen die hem aan het hart gaan. Heidy Knol, heeft samenwerken en verbinden als drijfveer en zij wil Amstelveen leefbaarder, veiliger en socialer maken. Heidy is na een periode in het buitenland terug in Amstelveen, heeft ervaring als beleidsmaker en directeur en werkt als coach en consultant.

Op plek zeven tot en met negen staan achtereenvolgens raadslid Youssef Ben Idder, implementatiemanager bij een bank, burgerlid Maarten de Haan, bevlogen op duurzaamheid en werkzaam als projectmanager in de chemische industrie, en raadslid Robert Zuidbroek, verenigingsjurist bij D66. Student geschiedenis Julian Talma, een nieuw gezicht en de jongste kandidaat van de lijst, completeert de top 10.

Plek 11 en 12 worden bezet door twee zorgverleners in het ziekenhuis: radioloog Alice Wagenvoort en klinisch perfusionist Araz Abbas. Op plek 13 staat burgerlid Paul van Roermund, strategisch beleidsadviseur, en op plek 14 de studente rechten en politicologie Mayte Haenen.

Tijn van Brakel – student politicologie – bezet plaats 15 gevolgd door management-consultant Rolf de Koning op plaats 16.

Frank Berkhout, wethouder in het huidige college met onder andere de portefeuilles Onderwijs en Jeugdzorg, staat onderaan de lijst als lijstduwer. Hij kiest ervoor zich niet verkiesbaar te stellen als raadslid na ruim 20 jaar inzet voor de gemeente en voor D66 Amstelveen.

Ook huidige raadsleden Anne-Mieke van der Vet en Edwin van der Waal zullen na 8 jaar daadkrachtige inzet in 2022 afscheid nemen als raadslid en zijn eveneens lijstduwer.

Trotse partijvoorzitter
Voorzitter van D66 Amstelveen, Shivan Bhoendie: “Ik ben trots op het hoge niveau van de kandidaten waarmee wij in maart 2022 de Amstelveense gemeenteraadsverkiezingen in gaan. Onze sterke kandidatenlijst representeert van boven tot onder de diversiteit die onze gemeente kenmerkt. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat wij de inwoners van Amstelveen hiermee goed kunnen vertegenwoordigen en denken dat we met dit team de grootste partij in Amstelveen kunnen worden”.

Lijstrekker
Lijsttrekker Floor Gordon: “De afgelopen jaren heeft D66 veel bereikt. We hebben veel geïnvesteerd in onderwijs en duurzaamheid en hebben de bouw van woningen voor middeninkomens topprioriteit gemaakt. In de nasleep van het coronavirus zijn er een aantal grote opgaven voor Amstelveen, waarvoor ik mij samen met dit fantastische team wil inzetten, vol optimisme en met een progressieve blik. Wij willen de kwaliteiten van Amstelveen voor onze inwoners en ondernemers behouden en versterken, zonder de rekening neer te leggen bij toekomstige generaties. Daarom investeren we in een schoon milieu, in duurzame energie, in een gezonde bevolking en in het versterken van het vertrouwen in de overheid. We staan voor een groene en leefbare stad, waarin iedereen zichzelf kan zijn. Kansengelijkheid voor al onze inwoners is voor D66 heel belangrijk. Alle kinderen verdienen een goede startpositie via het onderwijs, iedereen moet in onze samenleving mee kunnen doen en wij streven naar meer energierechtvaardigheid, zodat iedereen kan bijdragen aan de transitie naar een duurzame samenleving”.

D66-kandidaten-gemeenteraadsverkiezingen-Amstelveen-maart-2022

D66-kandidaten-gemeenteraadsverkiezingen-Amstelveen-maart-2022 - Beeld: Barbara Salem/D66

Foto: D66 top 11 (v.l.n.r) Maarten de Haan, Youssef Ben Idder, Heidy Knol, Saloua Chaara, Robert Zuidbroek, Floor Gordon, Harmen van der Steenhoven, Alice Wagenvoort, Tawros Aslanjan, Driss Aarabi en Julian Talma

Procedure en lijst

D66 heeft een zorgvuldig proces doorlopen om te komen tot de kandidatenlijst.
Een lijstadviescommissie bestaande uit een vijftal personen waaronder twee externe leden heeft zich verdiept in alle kandidaten, onder andere op basis van een motivatiebrief, een casus en een selectiegesprek. Een integriteitstoets maakt hier onderdeel van uit. De commissie heeft op na grondige afweging  een advieslijst opgesteld. 
De leden van D66 Amstelveen hebben daarna via E-voting (stemmen via het beveiligde intranet) de definitieve volgorde van de lijst bepaald. De lijst is aangevuld met geschikte en enthousiaste lijstduwers, die met een verscheidenheid aan ervaring de fractie op verschillende manieren kunnen ondersteunen en versterken.

De volledige kandidatenlijst

Floor Gordon
Harmen van der Steenhoven
Saloua Chaara
Tawros Aslanjan
Driss Aarabi
Heidy Knol
Youssef Ben Idder
Maarten de Haan
Robert Zuidbroek
Julian Talma
Alice Wagenvoort
Araz Abbas
Paul van Roermund
Mayte Haenen
Tijn van Brakel
Rolf Koning
Aziza Filal
Mechtelt Prins
Daan de la Parra
Renate Lanjouw
Guus Lindeman
Francoise Oud
Marieke Klingers
Edwin van der Waal
Mirella Gelauf
Rien Alink
Anne-Mieke van der Vet
Frank Berkhout