Renate Lanjouw

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.

Renate Lanjouw (1970) is secretaris van het afdelingsbestuur.

  • Zij/haar


Sinds 2020 woon ik in Amstelveen met mijn vriend, mijn zoon en dochter, zijn twee dochters en twee katten. We hebben een heerlijk huis in het groene Elsrijk met het stadshart, openbaar vervoer en uitvalswegen om de hoek.
En dat is wat ik zo fijn vind aan wonen in Amstelveen: mooi wonen in een groene omgeving en alle stedelijke voorzieningen bij de hand.

Ik ben een optimistisch mens en ik geloof in het goede van mensen. Is dat naïef? Misschien, maar ik ben ervan overtuigd dat je met deze houding verder komt. Die houding meen ik ook te herkennen bij D66 en daarom ben ik in 2017 lid geworden.

Ik maakte destijds een bewuste keuze voor een politieke partij die zich sterk maakt voor goed werk, goede zorg en goed onderwijs. Een partij die gelooft in gelijke kansen voor iedereen en hulp voor wie dat nodig heeft. Die uitgaat van de eigen kracht van mensen en die ruimte laat voor mensen om zelf te kunnen beslissen over hun eigen leven.
Uitgangspunten die passen bij de manier waarop ik in het leven sta. En thema’s waar ik me graag voor inzet.

De afgelopen jaren ben ik steeds meer betrokken geraakt bij D66 Amstelveen. Een actieve afdeling en een prettige club mensen, waar ruimte is voor discussie op een oprechte manier. Een afdeling waarbij ik me thuis voel en waar ik graag aan wil bijdragen.
In juli 2022 ben ik gekozen als secretaris bij D66 Amstelveen. Ik vind het een eer om op deze manier een bijdrage te kunnen leveren.