Renate Lanjouw

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.

Renate Lanjouw (1970) is secretaris van het afdelingsbestuur.


Begin 2020 ben ik voor de liefde naar Amstelveen gekomen en ben ik met mijn vriend gaan samenwonen in Elsrijk Oost. Ons gezin bestaat verder uit mijn zoon en dochter, zijn twee dochters en twee katten.

Ik ben een optimistisch mens en ik geloof in het goede van mensen. Is dat naïef? Misschien, maar ik ben ervan overtuigd dat je met deze houding verder komt. En ik meen die houding ook te herkennen bij D66.

In april 2017 ben ik lid geworden van D66. Ik maakte destijds een bewuste keuze voor een politieke partij die zich sterk maakt voor goed werk, goede zorg en goed onderwijs. Een partij die gelooft in gelijke kansen voor iedereen en hulp voor wie dat nodig heeft. Die uitgaat van de eigen kracht van mensen en die ruimte laat voor mensen om zelf te kunnen beslissen over hun eigen leven. Uitgangspunten die passen bij de manier waarop ik in het leven sta. En thema’s waar ik me graag voor inzet.

De afgelopen jaren ben ik steeds meer betrokken geraakt bij D66 Amstelveen. Een actieve afdeling en een prettige club mensen, waar ruimte is voor discussie op een oprechte manier. Een afdeling waarbij ik me thuis voel en waar ik graag aan wil bijdragen.

De rol van secretaris is voor mij niet onbekend. Sinds 2012 werk ik als bestuurssecretaris en directiesecretaris, respectievelijk in de jeugd- en gehandicaptenzorg en bij een organisatieadviesbureau. In februari jl. ben ik gestart als strategisch adviseur bij Amerpoort in Baarn. Mijn kracht zit in het verbinden van partijen vanuit hun gezamenlijke belangen. Door mijn gevoel voor verhoudingen ben ik in staat draagvlak te (helpen) creëren. Ik houd van heldere en begrijpelijke taal en maak ingewikkelde problemen graag overzichtelijk en behapbaar.Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Welke kansen zie jij voor Amstelveen?

Wat zijn jouw doelen voor de komende vier jaar?