Maurits de Vries

Beeld: D66 Alphen aan den Rijn

Met energie en enthousiasme heb ik mij kandidaat gesteld om terug te keren in de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn. Om vanuit optimisme en een constructieve houding te werken aan een progressieve gemeente.

  • 38 jaar
  • Alphen aan den Rijn
  • Alphen aan den Rijn
  • Hij/hem

Een voorbeeld van waar ik me graag voor inzet de komende periode is het goed organiseren van de jeugdhulp in onze gemeente vanuit het brede perspectief van opvoeden en opgroeien. In samenwerking met andere partijen heb ik het afgelopen jaar het initiatief genomen om te komen tot een manifest op opvoeden en opgroeien waarover alle belanghebbenden kunnen meepraten. Dit moet ervoor zorgen dat we als gemeente grip krijgen en houden op het jeugdhulpdossier.

Lievelingsplek in Alphen aan den Rijn (en waarom?)

De Zegerplas en het Bospark. Bij de Zegerplas en dan vooral het strandje bij Wet&Wild. Met lekker weer is het daar genieten van de zon en het uitzicht. Het Bospark is ideaal voor de korte wandeling.

Daarnaast ben ik graag te vinden op en rond het korfbalveld!

Welke kansen zie jij voor de gemeente?

Er zijn veel kansen voor Alphen aan den Rijn. We kunnen veel realiseren, maar belangrijke vragen zijn: betrekken we inwoners op de juiste manier? Houden we voldoende rekening met mensen die het lastig hebben? Hoe zorgen we voor sterke voorzieningen voor iedereen?

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Verbinden van jeugdhulp en onderwijs
  • Realiseren nieuwe huisvesting primair onderwijs
  • Ruimhartig armoedebeleid

Wat betekent D66 voor jou?

Door het D66-lidmaatschap ben ik staat om vanuit een positief kritische blik naar de samenleving te kijken en te werken aan een Progressief Alphen aan den Rijn. De slogan ‘laat iedereen vrij, maar niemand vallen’ is mij op het lijf geschreven.

Wat is je favoriete boek (en waarom)?

Ik heb niet echt een specifiek favoriet boek. Als kind verslond ik de boeken van Jan Terlouw en Thea Beckman. Later werden dat de Harry Potter boeken. Nu lees ik vooral spannende thrillers. Boeken van M.J. Arlidge en James Patterson zijn nu favoriet. Een klein leven van Hanya Yanagihara vond ik heftig en emotioneel, maar wel een echte aanrader.

Laatst bezochte culturele event?

Disney’s Aladdin in het Circustheater in Scheveningen.