Diny Beverwijk

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.

Acht jaar geleden ben ik lid geworden van D66, omdat ik dingen wilde veranderen en mijn steentje bij wilde dragen aan de vraagstukken die er zijn. Ik liep tegen dingen aan waar de gemeente zich mee bezig houdt en wilde hier iets mee doen.

  • 35 jaar
  • Naarden
  • Alphen aan den Rijn
  • Zij/haar

In mijn vorige woonplaats Eemnes, waar ik tien jaar heb gewoond, was ik nauw betrokken bij de lokale politiek. Toen ik twee jaar geleden naar Alphen aan den Rijn kwam begon het alweer snel te kriebelen. Het was voor mij dan ook niet meer dan logisch mijzelf kandidaat te stellen; de politiek heeft mensen nodig die zich hiervoor in willen zetten, vanuit alle lagen en alle leeftijden.

Lievelingsplek in Alphen aan den Rijn (en waarom?)

De Zegerplas. Zeker in tijden van lockdowns en corona kwam ik er veel, en ook nu kom ik er nog erg graag. Ook loop ik graag over het Dijkslootpad. Ik vind het mooi dat we binnen zo’n grote en drukke gemeente zoveel groen hebben waar iedereen van kan en mag genieten.

Welke kansen zie jij voor de gemeente?

De laatste jaren heb ik het debat en de verhoudingen tussen gemeente en inwoners zien verharden. Steeds meer mensen hebben het idee dat er niet naar ze geluisterd wordt en binnen de gemeenteraad is er veel te halen in de communicatie richting inwoners. Ik ben een politieke junkie en ik heb al moeite met het vinden van informatie over wat de gemeente bespreekt, wie welk standpunt heeft en wanneer de vergaderingen zijn. Her zie ik kansen voor de gemeente, om inwoners meer te betrekken bij de besluitvorming, maar ook om uit te leggen hoe het tot stand komt en welke redenen er zijn voor een bepaald besluit.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • De communicatie.
  • Het armoedebeleid heeft momenteel mijn aandacht. Er is veel te doen rondom de schuldhulpverlening en de toeslagenaffaire. Daar liggen kansen voor ons als gemeente om een menselijker beleid op poten te zetten. We moeten de drang tot het registreren en uitsluiten van alles meer los gaan laten, zodat er meer ruimte is voor zorg en ook kosten bespaard worden.
  • Ook wil ik me hard maken voor meer inclusiviteit en toegankelijkheid, zodat echt iedereen mee kan doen in onze gemeente.

Wat betekent D66 voor jou?

Veel! Sinds ik lid ben geworden ben ik altijd actief geweest binnen de partij in alle lagen. Ik hou me vooral bezig met campagne, maar denk ook mee in een groep die staat voor inclusiviteit en diversiteit als het gaat om achtergrond en (lichamelijke) beperkingen. Er valt op dat gebied nog een hoop te behalen. Binnen D66 heb ik inmiddels een groot netwerk opgebouwd en veel geleerd. Ik kan het iedereen aanraden actief te worden voor een politieke partij, je maakt er vrienden voor het leven mee.

Wat is jouw favoriete boek en waarom?

Op dit moment lees ik ‘Kinderen van de Staat’ over de misstanden in de jeugdzorg. Ik lees graag boeken over actuele (politieke) onderwerpen, om zo ook weer dingen te leren. Als ik echt voor ontspanning ga, dan pak ik de Clanlands Almanac. Dit boek en zijn voorganger Clanlands is geschreven door twee Schotse auteurs van de beroemde serie Outlander, en gaat over hun rondreis door Schotland. Zelf ben ik verliefd op dat land sinds ik er voor het eerst kwam, dus het brengt me weer even terug in de Highlands.

Wat is je laatst bezochte culturele event?

Heel veel is natuurlijk niet doorgegaan de afgelopen tijd. Ik ga graag naar concerten of festivals, en die laatste dan vooral bierfestivals. Samen met mijn man heb ik een kleine brouwerij en ik ben eigenaar van een winkel in speciaalbier hier in Alphen aan den Rijn. Die festivals waar brouwers en liefhebbers samenkomen zijn voor ons niet alleen erg leuk, maar bieden ook de kans om flink te netwerken om onze brouwerij te laten groeien. Het eerste concert op de planning is hopelijk Within Temptation, een band die we hier in de gemeente ook wel kennen.