Eerste KLM-debat minister Sigrid Kaag een verademing.

Volgens ‘Schipholwatch’ was het eerste KLM-debat van Sigrid Kaag ‘een verademing’.

Nieuw leiderschap

D66 ging de verkiezingen in onder de noemer ‘nieuw leiderschap’. Minister van Financiën Sigrid Kaag gaf hier blijk van tijdens haar eerste debat over de financiering van de KLM.

Schipholwatch

Schipholwatch is een (zeer) kritisch volger van alles wat zich afspeelt rond Schiphol. Als zodanig komen bewindslieden er bij hen niet snel goed af. Het is voor ons als D66 dan ook fijn wanneer er sprake is van een pluim van hun kant.

De bewoordingen zijn misschien niet degene die wij zouden hebben gekozen, maar we vertalen ze in ons hoofd graag in algemeen beschaafd Nederlands.

“Haar openheid en oprechtheid blijken een verademing na het jarenlange gebral en gedraai van haar voorganger.”; aldus Schipholwatch.

Het sluk sluit af met de woorden: “Voor het eerst lijkt er vanuit de regering ruimte te ontstaan om na te denken over een luchtvaartbeleid dat recht doet aan de belangen van de samenleving en het klimaat. Wij noemen dat winst.”

D66 Aalsmeer in
de Tweede Kamer

D66 Aalsmeer zet zich op dit moment actief in voor een (slimme) krimp van het aantal vluchten op Schiphol. Lees ons standpunt en verkiezingsprogramma om te zien wat onze hoofdlijnen zijn de komende jaren.

We zitten binnenkort samen met de afdelingen van D66 uit de regio om van gedachten te wisselen met Raoul Boucke, de nieuwe woordvoerder Schiphol voor D66 in de Tweede Kamer.

24 Febuari is het eerste belangrijke luchtvaartdebat in de commissie van de Tweede Kamer over 22 verschillende onderwerpen die met de luchtvaart samenhangen. Deze lopen van de ‘luchtruimherziening’ en de ‘aanpak meten vliegtuiggeluid’ tot ‘verslag milieu’ en ‘MKBA’s’.

We hebben korte lijntjes met de Tweede Kamerfractie van D66 zodat we er zeker van zijn dat de mening van Aalsmeer meegenomen wordt bij de inbreng die D66 zal geven in deze discussie.