Kandidatenlijst D66 Zeist bekend

De leden van D66 Zeist hebben in de afgelopen weken gestemd over de lijstvolgorde van de verkiesbare kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De verkiezingen zijn volgende de verkiezingscommissie correct verlopen. Eerder al werd Hafid Boutahar gekozen tot lijsttrekker, hij staat op nummer 1.

Top 7

Op nummer 2 van de lijst staat een actieve D66’er. Angèle Welting (foto) fungeerde al een tijdje als buitengewoon raadslid en was jarenlang werkzaam op het landelijke bureau van D66 in Den Haag. En op nummer 3 een zeer ervaren kandidaat in de Zeister gemeenteraad. Jeroen van den Heuvel draait al twee termijnen mee als buitengewoon raadslid.

Nieuwkomer Greetje Kooistra is misschien wel de verrassing van deze lijst. Als senior trainer en coach zet zij zich in het dagelijks leven in voor de ontwikkeling van mens en samenleving, echter nog nooit in de gemeenteraad.

Ook Ruben Pattiasina meldt zich als nieuweling in de politiek. Hij werkt als Public Affairs Manager bij PreZero Nederland waar ze afval gescheiden inzamelen, sorteren en bewerken tot grondstoffen waar ze nieuwe producten mee maken. Ruben is wel een bekende binnen D66, hij werkte enige jaren op het landelijk bureau van D66.

Tenslotte kunnen we ons verlaten op twee ervaren mannen die hun sporen al aardig verdiend hebben in de gemeenteraad van Zeist: Dick van Ginkel en Freerk Andre de la Porte.

Kandidatenlijst

De kandidatenlijst ziet er als volgt uit:
Hafid Boutahar
Angèle Welting
Jeroen van den Heuvel
Dick van Ginkel
Greetje Kooistra
Ruben Pattiasina
Freerk Andre de la Porte