Hafid Boutahar gekozen als lijsttrekker GR2022

Hafid Bouthar is door de leden van D66 Zeist gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. De Verkiezingscommissie heeft het bestuur laten weten dat 95 procent van de stemmers ‘voor’ gestemd heeft. Hiermee hebben we een belangrijke mijlpaal bereikt op weg naar de verkiezingen op 16 maart volgend jaar.

Trots

Hafid is ongelooflijk trots dat hij het mandaat van de leden heeft gekregen om aan de slag te kunnen gaan als lijsttrekker.

“Ik wil de leden, het bestuur en natuurlijk mijn fractiegenoten bedanken voor hun steun en het vertrouwen. Daarnaast wil ik mijn vrouw Nadia bedanken voor haar onvoorwaardelijke steun. Met haar steun is dit goed te combineren met mijn privé-situatie. Samen zijn we een goed team.

Grootste uitdaging?

“De grootste uitdaging voor de komende verkiezingen is uit deze crisis te komen. Ik hoop dat we snel kunnen gaan werken aan herstel, want de coronacrisis heeft letterlijk iedereen geraakt en dus ook de kwetsbare mensen in onze samenleving. Daarnaast moeten we blijven investeren om onze de duurzaamheidsambities en mobiliteitsambities te realiseren. Er is veel gerealiseerd op dit vlak, maar we zijn er nog lang niet.”

Oppositie of coalitie?

“We zitten nu in de oppositie. Ik hoop dat we bij de komende verkiezingen een zo groot mogelijk mandaat krijgen van onze kiezers. En JA, wij zijn altijd bereid om onze bestuurlijke verantwoordelijkheid te nemen. We hebben de periode hiervoor ook acht jaar lang laten zien dat we vanuit D66 de ambities van onze gemeente kunnen waarmaken.”

Wethoudersambities?

“Voor de aankomende verkiezingen ben ik geen kandidaat-wethouder. We hebben binnen onze partij veel talent rondlopen. Ik verwacht dat voor de komende verkiezingen zich een aantal goede kandidaten zullen melden voor het wethouderschap. Maar eerst gaan we nu hard aan de slag met het verkiezingsprogramma en de verkiezing van nieuwe raadsleden, zodat we met een mooie stevige fractie kunnen werken aan een nog mooier Zeist.”