Dansen op de zetel – Raadspraat column 31 maart 2021

Wie heeft het niet gezien? Een stralende Sigrid Kaag, die van pure blijdschap op een tafel klom en spontaan ging dansen. Wat is het verkiezingsresultaat haar gegund. Zij straalt positiviteit uit, nieuw leiderschap, kracht. Ze laat met overtuiging en inhoudelijke argumenten zien dat een groen en progressief D66 mensen in hun waarde laat, kansenongelijkheid bestrijdt en de verantwoordelijkheid pakt, ook voor volgende generaties.

Dat doet D66 door constructief samen te werken. Samen kunnen we veel bereiken: wonen, klimaat, onderwijs.

Ook wij, als D66 Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek, zijn blij. Beduusd ook. En dankbaar. We zouden al die mensen die hun stem aan D66 hebben toevertrouwd, het liefst persoonlijk bedanken. Wat een vertrouwen, wat een steun.

Ook wij willen samenwerken. Samen Wijk nog mooier, leefbaarder, groener maken. Zorgen voor goede scholen en voor kansengelijkheid. Samenwerken is een andere manier van sturen, een andere manier van leiden. Niet met de macht van het getal, maar met overtuiging en argumenten het debat aangaan, elkaar vinden, draagvlak creëren. Samen ontdekken welke keuzes voor deze gemeente het beste zijn. Ontdekken wat ons bindt. Samen met andere partijen én met de inwoners. Samen kunnen we er iets moois van maken!

Natuurlijk hopen we dat de Wijkenaren die landelijk D66 hebben gestemd, ook ons bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 hun stem toevertrouwen. Alleen al bij de gedachte krijgen we een (groen) kleurtje. Samen voor een betere toekomst. We kunnen haast niet wachten.

Op dit moment hebben we als D66 precies één raadszetel in Wijk bij Duurstede. Eén zetel voor één raadslid. Met op de achtergrond een steunfractie. Toch heeft D66 de afgelopen jaren heel wat bereikt. Hoe? Door als kleine oppositiepartij met mensen te praten, dossiers te lezen en met initiatieven te komen. Ja, en door samen te werken. We staan te trappelen om te groeien. Maar daarbij hebben we hulp nodig. Kom jij ons versterken? Meld je aan! Je bent van harte welkom! Je geslacht, afkomst, ras, geloof of seksuele voorkeur maakt ons niets uit. Integendeel.  ant we laten elkaar vrij, maar niemand vallen.

Enne…. Ons raadslid Bart van Asperdt heeft beloofd om bij drie zetels op de tafel te gaan dansen. Dat willen we graag zien!

Marijke Dekker
Steunfractielid D66

Wijks Nieuws ’t Groentje is in 2017 begonnen met een column “Raadspraat”. Elke week wordt deze geschreven door een raadslid, waarbij de politieke partijen elkaar afwisselen. Hierbij de column van 31 maart 2021, geschreven door D66 steunfractielid Marijke Dekker.